eM Client 7: Erstatter Outlook og er gratis til privat bruk

Byr på full støtte for Exchange og en rekke andre epost- og kalendersystemer.

<B>STØTTER THEMES</B>: eM Client 7 lar deg velge mellom en rekke forskjellige utseender. Her har vi valgt Dark theme.
STØTTER THEMES: eM Client 7 lar deg velge mellom en rekke forskjellige utseender. Her har vi valgt Dark theme. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

E-post/ er fortsatt en svært viktig kommunikasjonskanal på Internett, og selv om mange av oss klarer oss helt fint med web-basert e-post gjennom tjenester som Outlook.com (tidligere Hotmail) og Gmail, er det fortsatt mange som er helt avhengig av å bruke en funksjonsrik epost- og kalenderklient.

LES OGSÅ: 500.000 eposter i lomma

Outlook får konkurranse

I bedriftsmarkedet dominerer fortsatt kombinasjonen Outlook-klient mot Exchange server, men visste du at du ikke bruke Outlook-programmet for å få full tilgang til Exchange-serveren? I Windows 10 har den innebygde e-post-appen nå støtte for Exchange. Funksjonsmessig er den imidlertid ganske enkel. Heldigvis finnes et alternativ som har det meste av Outlook-funksjonaliteten, og som attpåtil er gratis for privatpersoner.

Vi snakker om eM Client, som har vært på markedet i flere år, men nettopp kommet i ny og oppdatert versjon.

LETT GJENKJENNELIG: Slik ser eM Client 7 ut med standard innstillinger. Likheten med Outlook er slående.
LETT GJENKJENNELIG: Slik ser eM Client 7 ut med standard innstillinger. Likheten med Outlook er slående. Vis mer


Programmet kan altså konfigureres mot Exchange, slik at du får all epost, kontakter, oppgavelister og kalendere i ett og samme grensesnitt, som er til forveksling likt Outlook. Du kan også få tilgang til andre e-postsystemer, inkludert de nevnte Outlook.com, Gmail, Yahoo, i tillegg til vanlige IMAP- og POP-servere.

Til tross for fyldig funksjonalitet; installsjonsprogrammet til eM Client 7 er bare 47 MB stort. Ferdig installert beslaglegger det 150 MB på vår test-PC. Det er bare en brøkdel av plassen «originalen» okkuperer.

Mye bra å by på

Og jammen med har ikke programmet noen flere ess i ermet:

Lynraskt søk: Å søke etter en spesiell epost går virkelig kjapt. Vår innboks hadde flere tusen e-poster, søkeresultatene var klare på sekundet.
Integrert chat: Du kan sende direktemeldinger via Jabber- og Google Talk-protokollen.
Kommunikasjonshistorikk: Når du merker en epost, vil du få opp alle e-postene du har utvekslet med vedkommende, til høyre. Der vil du også få en oversikt over alle vedleggene dere har sendt til hverandre. Dette kan være svært tidsbesparende.

I billedserien under viser vi deg noe av funksjonaliteten.

Når du starter eM Client første gangen, vil du få spørsmål om du vil importere e-post fra andre e-postprogrammer på PC-en din.
I tillegg til Exchange, har eM Client også støtte for de fleste andre aktuelle tjenestene.
Du kan velge mellom flere forskjellige utseender på eM client.
Du har svært mange muligheter til skreddersøm av eM Client. Det kan nesten bli litt overveldende for enkelte.
Varselboble nederst til høyre på skjermen når du får en ny melding. Her kan du svare direkte, flagge eller slette.
Automatisk oversettelse kan være nyttig, spesielt når det er språk du ikke kjenner. Merk også at bilder og annet rikt innhold ikke lastes ned med mindre du selv ønsker det. Det gir best sikkerhet.
Du kan lage regler som sorterer eller sletter e-post automatisk basert på innhold.
Gruppering av e-postmeldinger er en ny funksjon i eM Client. Den har vært tilgjengelig for Outlook i flere år.
Når du lager en ny melding, får du tilgang til en rekke funksjoner som ligger i Exchange, for eksempel forsinket levering.
Kalenderen fungerer omtrent som i Outlook. Du kan ha flere kalendere, blant annet kalendere du abonnerer på fra internett.
Støtte for chat er noe vanlige e-postklienter som regel mangler helt.


Våre inntrykk

Programmet har fungert bra i den tiden vi har testet det, og det er ikke noen funksjoner vi savner fra Outlook. Vårt største ankepunkt er at programmet ikke foreligger i norsk språkdrakt. Den innebygde, automatiske oversetteren klarer heller ikke å skille mellom norsk og dansk. Bortsett fra dette er vi godt fornøyd.

Best av alt er imidlertid prisen. Programmet er gratis for privatpersoner, vel og merke med et par begrensninger: Du får ikke tilgang til support hvis du trenger hjelp til noe, og du kan ikke koble programmet mot mer enn en eller to e-postkontoer. Pro-versjonen av programmet har ikke disse begrensningene, og koster 378 kroner (39,95 euro) for bruk på én PC.

eM Client 7 fungerer i Windows XP og nyere. Du finner mer informasjon og kan laste ned e-postprogrammet fra emclient.com

LES OGSÅ:
Spamduell: Hvem klarer seg best av Outlook og Gmail?
Slik får du uendelig mange Gmail-adresser