Den minner sterkt om Outlook, men er på flere områder bedre, mener vi. Blant annet har den integrert chat-funksjonalitet og fulltekst-indeksering for raske søk. Og så er den gratis for privatbruk, da.
Den minner sterkt om Outlook, men er på flere områder bedre, mener vi. Blant annet har den integrert chat-funksjonalitet og fulltekst-indeksering for raske søk. Og så er den gratis for privatbruk, da.Vis mer

eM Client - kunne vært nye Outlook

Glimrende epost-program.

Microsoft Outlook er fortsatt blant de mest populære epost-klientene for Windows og Mac, ikke minst i bedriftssammenheng.

Funksjonaliteten omfatter imidlertid langt mer enn kun epost, og de siste utgavene har blitt temmelig ressurskrevende, ikke minst i form av harddiskplass.

eM Client er i så måte et særdeles hyggelig alternativ. Ferdig installert på PC-en opptar det kun ca 50 MB plass, men oppfører seg på mange måter likt som Outlook. I tillegg har det også et grensesnitt som ser ut som det er snytt ut av Office-pakken.

Støtter det meste

Programmet kan kommunisere med epostkontoer gjennom IMAP/POP3/SMTP, og kommer forhåndskonfigurert for Gmail, Hotmail, Yahoo! og AOL. Å sette opp programmet mot disse tjenestene krever bare at du kan brukernavnet og passordet, og er dermed gjort på sekunder.

Vi testet mot vår Gmail-konto, og kan bekrefte at det ikke bare er epostene som synkroniseres: Også kontakter, kalendere og oppgaver følger med, og det hele fungerer helt sømløst.

Enkel import

Du kan også importere data fra andre epostprogrammer, som Outlook Express, Windows Live Mail, Thunderbird og Outlook. Det er til og med mulig å importere fra Outlook PST-filer, uten å ha Outlook installert på PC-en:

Vi importerte alle våre 36.000 eposter fra 2012 i programmet, og det hele var gjort på få minutter. Den store epost-mengden var ikke noe problem å håndtere for programmet. Under importen ble også alle epostene fulltekstindeksert, og søk utføres rett og slett lynkjapt gjennom eM Client.

En annen ting som gjør eM Client spesielt interessant, er at den integrerer også chatte-muligheter via Google Talk, Windows Live Messenger og Facebook Chat. Dermed får du en meget god totalpakke som inkluderer epost, kalender, oppgaver, kontakter og chat - i ett og samme grensesnitt.

Flere bilder fra programmet:

Oppsettet er svært enkelt
Kalender
Chat via Google Talk
Varsel for Google Talk
Enkel import fra andre epostprogrammer og konti. Foto: Import av
Grensesnittet er svært likt Outlook.


For en full oversikt over funksjonaliteten, ta en titt her.

Gratis for privat bruk

eM Client koster ingenting å bruke for privatpersoner, men lar deg kun konfigureres mot to epost-konti. Pro-utgaven har ikke denne begrensningen, og gir deg også tilgang til support. Denne koster 280 kroner for én PC. For flere PC-er får man rabatter. De første 30 dagene du bruker programmet får du uansett full Pro-funksjonalitet. Også gratisversjonen krever registrering dersom du ønsker å bruke programmet etter disse 30 dagene.

Mer informasjon og nedlastingslenker finner du på emclient.com.