Elkjøp/Lefdal: Siemens Xpert

Den billigste PCen hos Elkjøp er fremdeles fra Siemens-Fujitsu. Dagens modeller er på vei ut og vil bli erstattet av nye modeller utover sommeren. Men det ser ikke ut til at det blir nye tilbud i denne lave prisklassen før utpå høsten en gang.

PCen, en Siemens-Fujitsu Xpert 8600A er den rimeligste hos Elkjøp. Den er basert på en AMD-prosessor på 500 MHz, og totalprisen med skjerm er 8.990 kroner, inkludert moms.

Dette er rimelig, men pakken inneholder ikke noe særlig programvare. Dette trekker ned i vår totalvurdering.

Vår kommentar

PCen er helt kurant for allsidig bruk. Den er ikke av siste modell, men det spiller ikke så stor rolle for en enkel allround-PC.

De fleste funksjonene er integrert på hovedkortet, og dette er ikke noen heftig spillmaskin. Men hvis det ikke er de mest krevende skytespill og racing som står på programmet, er maskinen helt ok.

Som familiePC for surfing, hjemmekontor, enklere spill og multimedia er den fullt brukbar.

Lefdals alternativ

Hos Lefdal selger de nå de siste rester fra lageret både av 8600A og av en annen modell fra Siemens -Fujitsu. Denne heter Trend 0178, har Intel Celeron 500mhz prosessor, et Intel i810-basert hovedkort med integrert grafikk og lyd og 10 GB harddisk. Denne koster 6.495 kroner uten skjerm, og blir derfor omtrent 500 kroner dyrere.

Vi ville definitivt valgt PCen med 500 MHz Celeron framfor AMD K6-2, når spesifikasjonene og prisen ellers er ganske lik. Det er det ingen tvil om, den er en vesentlig raskere prosessor, med en mer moderne arkitektur. At er harddisken er over dobbelt så stor er også et svært viktig moment.