Elitegroup G553 D1700

Multicoms Elitegroup-maskin mangler DVD-brenner og faller igjennom på grafikken - men prisen er hyggelig nok.


Multicom er kjent for bruken av Elitegroup-maskiner, som i likhet med PSdatas Tundra-linje er såkalte "barebones" - maskiner som kommer som halvfabrikat fra asiatiske fabrikker og siden fylles opp med snadder i Norge.

Elitegroup G553 D1700 er den maskinen i oversikten som ligner mest på Dell sitt bidrag - en grå boks med helt standard komponenter. Men den er billig; du får den i posten for 8.195,- kroner.

Elitegroup G553 D1700


Da får du en Pentium M-prosessor på 1,7 GHz, 512 MB minne og en femtentommers skjerm på 1024 x 768. Dette er helt greie spesifikasjoner for denne prisen, spesielt når vi ser at det også følger med trådløst nettverk (som har blitt standardutstyr, det og).

Det er viktig å ha med at mangler operativsystem her - så den reelle prisen inkludert Windows koster nesten en tusenlapp mer.

Mangler mye

I tillegg bruker den Intel Extreme Graphics II-brikken fra Intels forrige Centrino-generasjon. Denne kan du ikke bruke sammen med skjermeffektene i Windows Vista når den tiden kommer - du får i stedet et grensesnitt som ligner svært mye på XP.

Nok en gang i likhet med Dell-maskinen mangler G553 minnekortleser - og da er det bare prisen og DVD-brenneren som skiller den fra Dell sitt tilbud.

Da blir det en vurderingssak: Vil du spare et par hundrelapper på DVD-brenneren og har en Windows-lisens liggende, er dette maskinen for deg. Men for noen knappe hundringser til får du langt mer - ikke minst verdi for pengene!

Mer info om maskinen finner du på Multicom.no

Tilbake til hovedartikkelen