Elegant RealAudio med IMIX 1.2

RealAudio er det ledende lydformatet på webben, men IMIX er sharewareprogrammet som lar web-amatører enkelt arbeide med flere spor, miksing og lydeffekter, og lagre det ferdige resultatet direkte som RealAudio-filer.

IMIX 1.2 er et program som gir deg enkle redskaper for å mikse sammen lyder og musikk, og som lar deg produsere lydklipp som er spesialtilpasset bruk på webben.

Sjelden har vi kommet over et program som er så enkelt å ta i bruk, allerede ved åpningen av programmet, hvor det spilles av en velkomsthilsen samtidig som du ser råfilene for denne hilsenen, vil du skjønne hvordan programmet fungerer.

Fantastisk enkelt å bruke

IMIX er minimalistisk, men har tilstrekkelig med funksjoner for å lage spennende lydspor. Du slipper dermed å forholde deg til et utall av funksjoner som ofte er mest interessante for profesjonelle og dyktige amatører.

Arbeidsvinduet i programmet er organisert som et lagdelt tidslinje. Langs denne tidslinja kan du enkelt plassere lydspor. Lydspor kan organiseres parallelt eller i sekvenser, og de kan enkelt flyttes rundt med musen din.

Det er ikke mange effekter i programmet, men de du får, er svært nyttige for amatører: stereopunkt, volumendringer i lydfilen og avspillingshastighet.

Hjelpepunkter på lydfilen lar deg stille egenskaper slik som volum, stereopunkt og avspillingshastigheten. Helt nøyaktig blir det kanskje ikke, men lettvint er det.
Hjelpepunkter på lydfilen lar deg stille egenskaper slik som volum, stereopunkt og avspillingshastigheten. Helt nøyaktig blir det kanskje ikke, men lettvint er det. Vis mer

Dette er enkle og banale effekter som er enkle å bruke, alt du behøver å gjøre er å klikke på det stedet i filen hvor du ønsker å gjøre endringer, og bevege musen opp eller ned for å endre volumet eller avspillingshastighet.

Begrensninger ved eksport

Selv om IMIX 1.2 gir deg en lang liste over hvilke typer av RealAudio kan eksportere, er det klare begrensninger her. Du kan nemlig ikke eksportere for de aller nyeste RealAudio-formatet, G2, som gir ekstra god lydkvalitet også for brukere av modem.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I de tilfeller hvor du ønsker å lage G2-filer, vil det kanskje være bedre å først eksportere lydklippet som wav-fil, og deretter enkode dette i for eksempel et program som RealProducer, som du får hos Real.

Koster lite

Ettersom IMIX er shareware, kan du laste ned programmet over Internett (1,8 Kb), og fritt teste det ut i tretti dager. Velger du å kjøpe lisens for fortsatt bruk koster denne bare 29,95 amerikanske dollar (240 kroner).

Uansett om du velger å kjøpe lisens eller ei, kan du stikke innom webtjenesten til produsenten av dette programmet, Acoustica, og laste ned gratis lydspor som du kan importere i IMIX, og bruke til å lage spennende lydeffekter.

Her finner du Acoustica, produsenten av IMIX 1.2s hjemmeside.