Elegant nettradio med WLAN

Den spiller både nettradio og dine favoritter på PCer i nettverket. Vi har testet Terratec Noxon2 audio

Det er tusenvis av radiokanaler på internett og tallet øker hele tiden. Mange vil gjerne høre nettradio også når de ikke sitter ved PCen. Da er det naturlig med en frittstående boks, gjerne med trådløst nett.

Vi har tidligere testet en helt frittstående nettradio, artikkelen finner du her.

Problemet med en liten frittstående radio er at den som regel ikke låter spesielt bra siden plassen til høyttalere er begrenset. Dessuten har de fleste opptil flere radioer og små musikkanlegg der de vil lytte. Da er det nærliggende å tenke seg en ren mottaker med utgang til et eksisterende anlegg, og det er dette Terratec tilbyr med sin Noxon2audio.

Design og tilkobling

Boksen ligner svært på en MacMini, med knotter på toppen og et display hengende nedenfor fronten. Dimensjonene er identiske, men plasserer du denne nettradioen oppå en MacMini vil displayet dekke over spalten til DVD-drevet...

Elegant nettradio med WLAN


Elegant nettradio med WLAN


Baksiden har tilkobling for nettverkskabel, toslink og analoge lydutganger, inntak for strømforsyning og antenne.

Elegant nettradio med WLAN


På siden finner vi et lite deksel som skjuler en hodetelefonutgang på minijack og en USB-kontakt. USB-kontakten er for å koble til en minneplugg eller USB-disk som boksen kan spille musikkfiler fra direkte.

I bruk

Kobler du nettradioen til kablet nettverk er det ikke nødvendig med noen konfigurasjon så lenge det er en DHCP-server på nettveket. Da er den på nett i løpet av noen sekunder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vil du bruke trådløst nett må du gjennom veiviseren, og knotte deg fram med SSID og passord med fjernkontrollen hvis du har et skjult og sikret nettverk. Det går greit når man sjekker den svært detaljerte bruksanvisningen, som forklarer hva de forskjellige tastene på fjernkontrollen gjør.

Når radioen er på nett kan du velge radiokanal etter land, genre osv. og det er bare å bla seg gjennom menyene til man finner stasjoner man liker.

Elegant nettradio med WLAN


Har du den nyeste versjonen av MediaPlayer og UPnP installert, dukker denne meldingen opp:

Elegant nettradio med WLAN


Da kan du sette opp hvilke musikkfiler du vil dele fra PCen, slik at du får tilgang til de valgte mappene.

Elegant nettradio med WLAN
Elegant nettradio med WLAN
Det følger også med et eget program for lokal fildeling, men vi fant det helt unødvendig så lenge man allerede har MediaPlayer/UPnP-støtte på PCen.

Mac-brukere finner en CD med programvare i esken, for støtte av lokal fildeling.

Hva med lydkvaliteten?

Lydkvaliteten er begrenset av materialet og nettverksforbindelsen. Mange radiostasjoner sender på svært lav bitrate og det låter ofte grusomt.

De stasjonene som sender musikk på 128 eller 160 kbit er som regel ok, hvis nettverket ikke er for travelt. Men det er mye som sendes helt nede i 32 kbit, og det er ikke mye stas. Spesielt ikke når det spilles over et godt høytaleranlegg.

Lokale filer låter utmerket, og du kan til og med bruke en optisk kabel hvis du ikke er fornøyd med konverterne i nettradioen.

Konklusjon

Terratec Noxon2 audio er en stilig og praktisk nettradio med praktiske egenskaper. Muligheten til å spille musikkfiler på PCer i hjemmenettet og direkte fra minneplugg eller lokal harddisk koblet til direkte, gjør at funksjonaliteten blr ganske omfattende. Fjernkontrollen og displayet gjør den også ganske grei å betjene.

Det er også en meget utførlig bruksanvisning med, med masse tips og veiledning på avansert nivå i tillegg til det grunnleggende.

Prisen ligger på rundt 1.750 kroner i nettbutikkene.

Takk til Norsk Tuner for lån av produktet.