Elegant multiformat kortleser

Elegant multiformat kortleser

Det dukker stadig opp nye kortlesere, denne enheten støtter de fleste formater og er i tillegg svært elegant.

Publisert
Sist oppdatert

For å løse problemet med mange forskjellige formater hos minnekort, finnes det nå en rekke kortlesere med støtte for flere typer kort. Det er både rimeligere og mer praktisk, enn å ha en leser til hvert format.

6-in-1

Denne kortleseren kommer fra eMagic og støtter nesten alle formater. Som navnet indikerer er det 6 forskjellige formater som støttes, men leseren har bare 4 spor. Dette skyldes at Compact Flash og Micro Drive regnes som to forskjellige formater, og at SD (Secure Digital) og MMC (MultiMediaCard) også regnes som to formater, selv om de er fysisk identiske. Forøvrig støttes SmartMedia og Sony MemoryStick, tilsammen blir det algså 6 formater.

Elegant multiformat kortleser
Elegant multiformat kortleser


Selve leseren er den klart mest elegante vi har sett, i lekker to-tone sølvfinish, underdelen går mer i blåtoner, med avrundete ender i retrostil og svakt buet front. Dette er noe helt annet enn de klumpete dælkene kortlesere bruker å være.

Målene er 105x55x15 millimeter, vekten er 64 gram uten kort og kabel.

Uten dikkedarier

Installasjon er unødvendig hvis du kjører Windows XP eller Max OS X 10.1.2 - da er det bare å koble kortleseren til nærmeste USB-port. Den støtter USB 1.x med overføringshastighet på maks 12 Mbit/sekund.

Bruker du andre versjoner av Windows, følger det med drivere på CD, hvor du også finner drivere til MacOS 8.6/9.x.

Vi koblet leseren til vår testPC, og den ble gjenkjent og klargjort for bruk i løpet av få sekunder.

Alle er like i XP

Elegant multiformat kortleser
Elegant multiformat kortleser


Det som er litt upraktisk er at Windows XP oppretter fire nye flyttbare diskstasjoner, og at det ikke er mulig å se forskjell på de fire stasjonene, bortsett fra bokstaven i parentesen.

Dette er et problem som gjelder alle slike kortlesere.

Ikonene er de samme og alle heter "Removable Disk (x)" på vår engelske ugave.

Løsningen er å sette i minnekortet og høyreklikke på den disken som inneholder kortet. Så skriver du inn et navn på disken, som så vil bli lagret på kortet. Da vil du umiddelbart se hvilken stasjon de forskjellige kortene står i, under Min Datamaskin og ellers i utforskerhierarkiet.

Pris og info

Kortleseren koster rundt 430 kroner inkl mva, og distribueres av Optical Storage. Forhandlere finner du på nett og ellers over hele landet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer