Electronic Arts med mange spennende titler på E3

Los Angeles (DinSide Data): Et av verdens ledende spillselskap har mye å være stolt av på årets E3. Vi har blant annet sett på det nye Command & Conquer-spillet, Delta Force: Black Hawk Down, samt nye Sims og SimCity-spill.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]
Electronic Arts med mange spennende titler på E3

Den enorme standen til Electronic Arts krever sitt av de besøkende. Akkurat som i de tidligere årene er det muligens det mest bråkete området på hele messen. Heldigvis var de mest spennende spillene utstilt i private møterom. La oss begynne med Command & Conquer: Generals.

C&C-serien er kjent og kjær for de aller fleste spillentusiastene, men de siste årene har spillene vist tegn til stagnasjon. Det var derfor ekstremt gledelig å se at Westwood denne gangen har kommet med et helt nytt konsept, som neppe vil revolusjonere sanntidsstrategi-sjangeren, men i hvert fall by på mye moro.

I Generals stifter vi bekjentskap med tre forskjellige sider: USA, Kina og en slem terroristgruppe, kjent som GLA. Uansett hvem du spiller som, må du velge en general du skal bruke til å styre soldatene dine. Hver av generalene har forskjellige egenskaper, og gir deg mulighet til å bruke en spesiell type tilleggsvåpen, for eksempel luftangrep eller atombombe. De tre sidene er også helt forskjellige fra hverandre – USA har de mest høyteknologiske våpnene, Kina satser på mengder av hjernevaska soldater, mens terroristene er dårlig utstyrt med ”hjemmesnekra” våpen og kjøretøy.

Demonstrasjonen vi så foregikk i en landsby i Midtøsten, og den nye grafikkmotoren kom virkelig til sin rett. Alt er i fullstendig 3D, landsbyen består av mange godt detaljerte bygninger, du kan fritt vri kameraet rundt og zoome inn på enkeltenheter, og vi ble spesielt imponert over de spektakulære eksplosjonene. I løpet av demoen fikk vi se flere skriptede sekvenser som forklarte hendelsesforløpet, og vi så også mange imponerende våpen. Kineserne brukte for eksempel en atomrakett, som effektivt eliminerte hele terroristbasen, i et inferno av flammer og røyk.

C&C: Generals imponerte stort, selv om det innerst inne fremdeles er et ganske tradisjonelt strategispill. Vi tror at den nye innpakningen er akkurat det serien trenger, og spillet skal være klart allerede til høsten.

Black Hawk Down

Electronic Arts med mange spennende titler på E3

Vi fikk også en hyggelig prat med utviklerne av et nytt Delta Force-spill, som bærer navnet Black Hawk Down. Delta Force-serien handler som kjent om operasjoner med denne elitestyrken, og har tidligere tatt oss til mange eksotiske verdensdeler. Denne gangen er det Somalia-konflikten i 1993 det handler om, og du vil få sjansen til å lede supersoldatene i kampens hete i og rundt byen Mogadishu. Spillet er for øvrig ikke direkte basert på filmen med samme navn, men EA har fått lov å bruke navnet, siden det er snakk om samme konflikt.

Utviklerne NovaLogic har kvittet seg med den voxel-baserte motoren, og har nå full polygonal grafikk. Stikkordene her er imponerende avstander og intens kamp både utendørs og innendørs. NovaLogic har tilbrakt mange timer sammen med Delta Force-soldatene, fått høre krigshistorier og til og med vært på trening sammen med dem. Alt dette for å gjenskape krigen så realistisk som mulig. I følge soldatene selv skal spillet visstnok være 70 prosent realistisk, for noen friheter må utviklerne naturligvis ta seg for å gjøre alt litt mer tilgjengelig for oss.

Delta Force: Black Hawk Down ser meget lovende ut, og vi tror at alle krigsspillentusiaster vil like dette spillet. Det er intenst, realistisk og spennende, og skal være å finne i butikkene rundt november i år.

Storselgere

Ikke overraskende hadde Electronic Arts mange velkjente navn på plakaten, blant annet nye spill basert på sine mest suksessrike merker. The Sims Online er på vei, og vil gi deg muligheten til å lage vennenettverk over hele verden, med levende mennesker. Essensen i spillet er umistenkelig Sims, forskjellen er selvsagt at nå må du omgås virkelige personer, og ikke kunstig intelligens.

SimCity 4 er en annen oppfølger som vil selge godt, dette spillet bygger på den velkjente basisen fra de tidligere titlene, men har svært mange forbedringer. Byen din er nå en del av et mye større område, og det finnes andre byer du kan ha innflytelse over og samarbeide med. Vi fikk se et San Francisco-aktig eksempel, som imponerte med den skarpe grafikken (alt er nå i full 3D), detaljnivået og ikke minst hvor lett det er blitt å utvikle byen din på ujevnt terreng. I tillegg til dette kan du utsette din by for mange skremmende, men storslåtte naturkatastrofer, som vulkanutbrudd eller meteorstorm.

Vi må heller ikke glemme at EA kommer med spill basert på James Bond, Lord of the Rings og Harry Potter, så vi går nok en spennende høst i møte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer