Eldre Kindle-modeller MÅ oppgraderes

Hvis ikke slutter de å virke i morgen.

<strong>OPPDATERT?</strong> I morgen slutter eldre Kindle-modeller å virke skikkelig om ikke de er oppdatert. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
OPPDATERT? I morgen slutter eldre Kindle-modeller å virke skikkelig om ikke de er oppdatert. Foto: PÅL JOAKIM OLSENVis mer

Mange har de siste årene gått over til å lese bøker på et lesebrett. Det mest populære er utvilsomt Kindle; nettbrettet fra Amazon, som finnes i en rekke utgaver.

I motsetning til et vanlig nettbrett har lesebrettene såkalte e-ink-skjermer, som betyr at de i praksis har ganske like egenskaper som papir. Sollys er derfor bare velkomment; en situasjon der du på et nettbrett kan slite med å lese.

Senere Kindle-modeller, de såkalte paperwhite-utgavene, har også bakgrunnsbelysning som kan skrus på når mørket faller på.

LES OGSÅ: Hvilket lesebrett bør jeg velge?

Gamle brett må oppdateres

Har du en Kindle liggende som du har tenkt til å bruke i påskeferien? I så fall har vi en viktig beskjed til deg.

For at den fortsatt skal virke som normalt, er du nemlig nødt til å oppgradere den i dag.

Dersom du ikke gjør det, vil du få følgende feilmelding:

Your Kindle is unable to connect at this time. Please make sure you are within wireless range and try again. If the problem persists, please restart your Kindle from the Menu in Settings and try again.

Når du først får denne meldingen, blir det litt mer tungvint å oppgradere. Det må si å fall gjøres manuelt – med kabel fra en PC.

Blir ikke helt ubrukelig

Du kan fortsatt lese bøker du har lagret på Kindle-enheten om du ikke oppgraderer, men du vil ikke få tilgang Kindle-butikken; ei heller støtte for øvrige nettbaserte tjenester, som å sende bøker til Kindle, synkronisere hvor du er i ei bok (hvis du leser på flere enheter) og så videre.

Det er spesielt enheter fra 2012 og tidligere som må oppgraderes. Alt du trenger å gjøre er å koble den til strøm og WiFi og sørge for å laste ned oppdateringen. Mer informasjon finner du på Amazons hjelpesider.

For ordens skyld skal Amazon ha sendt ut opptil flere e-poster til berørte brukere, men vi tenkte det var greit med en påminnelse så ikke skuffelsen blir stor i påskeferien.

LES OGSÅ: Hvordan overføre bøker til Kindle?