Ekte multimedie-tastatur fra MS

Microsoft lanserer et tastatur som inneholder fjernkontroll og mus på samme dingsen - for å gjøre medieopplevelsen bedre fra sofakroken.

Microsofts nye 3-i-1-tastatur er et forholdsvis egenartet produkt nettopp fordi det er spesiallaget for stuebordet, og det har et navn som kan få tungen til å krlle seg hos de fleste; Microsoft Remote Keyboard for Windows XP Media Center Editio.

Det kan kanskje anses som en naturlig videreføring av trenden med å legge flere og flere medieknapper på tastaturet; nå har tastaturet vokst opp til å bli en fullverdig fjernkontroll.

Fordelen med tastaturet til Microsoft, som ellers ser ut til å mangle numerisk tastatur, er åpenbart færre enheter og midre rot på skrivebordet eller i sofaen.

Alt på samme sted

- Microsofts tre-i-en-kontrollsenter gjør for Media Center-PCer det samme som fjernkontrollen gjorde for TVen. Med denne kan du kvitte deg med alle de andre fjernkontrollene, og kvitte deg med alt dingserotet, sier Matt Barlow, sjefen for maskinvaredivisjonen i Microsoft til PC World USA.

Selve tastaturet er sort og er inndelt i tre klare soner - med mus- og fjernkontrolldelene på opphøyde "flanker." Samtidig er tastene baklyste, slik at de skal være enklere å betjene mens du ser film i mørket.

Laget for Media Center Edition

Hurtigtastene og kontrollknappene på fjernkontrollen er selvfølgelig spesiallaget for passe med Microsofts Windows XP Media Center Edition, som skal komme på norsk i løpet av sommeren.

Tastaturet har dukket opp på en rekke amerikanske nettsider, men ikke hos Microsofts egne hjemmesider. Alt tyder på at tastaturet vil koste omtrent 100 dollar i USA, mens det i vil være tilgjengelig i norske butikker fra september for 999 kroner.

Det skulle sette det i samme landskap som Logitechs DiNovo-tastatur, som også fungerer som fjernkontroll og byr på spennende moderne design.

Mer om tastaturet finner du på Microsofts tastatursider.