Ekte hjemme-PC fra Packard Bell

Hva kjennetegner en ”ekte hjemme-PC”? Er det tekniske, bruksmessige eller andre krav og egenskaper som er vesentlige? Vi har testet maskinen og gjort oss opp en mening om den saken.

Ekte hjemme-PC fra Packard Bell
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Packard Bell har en helt klar markedsprofil - både produkter og salgskanaler er rettet mot mennesker som skal ha en datamaskin for hjemmebruk. Hjemmebruk er allsidig definert, og dekker varierte aktiviteter for både små og store, i alvor og lek.

LES OGSÅ:

Det er også lagt opp til at produktet er tilgjengelig i samme grad som hvite- og brunevarer, og selges i de samme forretningene som folk oppsøker når de skal handle andre nytte- og underholdningsapparater for hjemmet.

Svært innholdsrik pakkeløsning

Maskinen som vi har testet er i det øvre sjiktet, og inneholder både kraftig prosessor og rimelig avansert tilleggsutstyr - og maskinene leveres komplett med skjerm.

Det følger med hele 12 programtitler på 13 CD-plater, i tillegg til Windows 98. Her finner du Word 97, CapLex multimedialeksikon, Talk to Me språkopplæring (engelsk, tysk, fransk, italiensk og spansk), Tegn & Mal med Disney og 101 Dalmatinere, Printmaster Gold for å lage morsomme utskrifter og fotball, race og eventyrspill for forskjellige aldersgrupper. I tillegg ligger det forhåndsinstallert en masse annen programvare i flere kategorier: Nettlesere, spill og nytteprogrammer.

Programtilbudet kan variere mellom modeller og serier, og du bør derfor sjekke hos forhandleren for nøyaktig liste for hver enkelt modell.

Prøveabonnement på Internett er også inkludert.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brukervennlighet

Plugger og kontakter har fargekoder for enkel montering
Plugger og kontakter har fargekoder for enkel montering Vis mer

Det er svært enkelt å koble opp systemet. Alle plugger og kontakter har farger som skal passe sammen, dessuten følger det med en plansje med en 7 trinns veileding som gjør monteringen enda enklere.

Det følger også med et lite hefte som beskriver hva du skal gjøre etter at du har koblet opp maskinen og slått den på for første gang.

All programvare er dessuten ferdig installert, og det er til og med snarveier på Windows-skrivebordet til diskettstasjonen, DVD-ROM og harddisk.

En gjenoppbyggings-CD følger også med, dersom noen uheldige, nybakte eksperter skulle tulle seg helt bort i diverse oppsett…

Maskinvare

Selve PCen har et ganske stort kabinett. Det er egentlig helt firkantet, men det er montert på et ”bølgende” frontpanel som gir maskinen et mykere utseende. Det er lett å åpne, det er bare å trekke av fronten og skru løs ett av sidepanelene. Det trekkes da forover og vippes ut.

Ryddig interiør med god plass
Ryddig interiør med god plass Vis mer

Det er svært god plass inne i maskinen. Selve hovedkortet er i microATX-format, og er egentlig laget for langt mer kompakte maskiner. Formatet er kompatibelt med vanlig ATX, slik at det ikke er noe problem å skifte hovedkort i maskinen, hvis det skulle bli aktuelt.

Prosessoren er en Pentium II på 400 MHz, brikkesettet er Intels BX og det er 2 plasser for SDRAM. Maskinen er utrustet med 64 MB som standard.

Både grafikk og lyd er integrert på hovedkortet. Grafikken håndteres av brikken ATI 3D Rage Pro med 8 MB minne og sitter på kortets AGP-buss. Det finnes ingen kortplass for AGP-bussen - den er bare tilgjengelig fra den integrerte løsningen.

Lyden håndteres av brikken Creative AudioPCI, som opprinnelig kommer fra synth-firmaet Ensoniq og er en av de klart beste lyd-løsningene i den rimelige prisklassen.

Maskinen er også utrustet med et 56K modem som sitter på et kort i PCI-bussen.

Det er begrenset med kortplasser på microATX-kortet, det er én ledig PCI-plass og en alternativ PCI/ISA som deler brakett.

Harddisken kommer fra Maxtor og har en kapasitet på 8,4 GB. Denne har vi testet i vår harddisktest.

DVD-ROM-leseren kommer fra Hitachi som vi også har testet separat i
vår test av DVD-ROM-lesere. Det er ikke dekoderkort for DVD i maskinen, det håndteres av programvare. Men med en prosessor på 400 MHz er ikke dette noe problem.

Skjermen

Pakkeløsningene inneholder skjermer av forskjellige typer. Vår testmaskin hadde en 15-tommers skjerm med både innebygde høyttalere og mikrofon. Vi har ikke gjort noen målinger av disse, men bildet på skjermen er stabilt, skarpt og fint. Høyttalerne låter minst like bra som små bordhøyttalere, og mikrofonen fungerer til formålet, som er klart begrenset til tale.

Vår konklusjon

Vi ble positivt overrasket over denne pakkeløsningen. Den er rikt utstyrt med programvare, har en fleksibel maskinvareløsning og virker ryddig og kurant montert og satt opp. Vi syens at maskinen fra Packard Bell har like mye å by på som andre, mer kjente merkevarer, som Compaq og IBM. Disse har en høyere kvalitets-image, men vi kan ikke se at at Packard Bell egentlig representerer noe dårligere alternativ, verken i kvalitet eller kvantitet.

Packard Bell har lagt opp hele konseptet med tanke på førstegangskjøperen, og de som ikke er så utpreget teknisk interessert. Vi synes de har lykkes bra med dette, og selv en fersk bruker vil kunne gå igang med utforsking og aktiv bruk av maskinen etter svært kort tid.

Hvis du finner en god forhandler som du kommer på bølgelengde med, burde Packard Bell være et meget bra alternativ i jungelen av hjemme-PCer.