Ekstreme mobiltelefoner fra Samsung

Eller hva sier du til 10 megapiksels kamera på mobilen, 8 gigabyte lagringsplass, og innebygd TV-tuner?

Skyvetelefonene Z400, Z550 og E370 og de andre to nyhetene for det nordiske markedet, X300 og X650, får ha oss unnskyldt. For det var helt andre mobiltelefoner fra Samsung som fattet vår interesse under CeBIT. Dessverre er det en stund til vi får se noen av dem på det norske markedet, men det gir oss i hvert fall en idé om hvordan mobilmarkedet vil se ut fremover.

Her ser du bilder av mobilene

Futurisk

SGH-B600
SGH-B600
Vis mer


SGH-B600 har tre ganger optisk zoom, LED autofokus og innebygd TV-mottaker. Og hvis du er opptatt av megapiksler, kan vi opplyse at telefonen har hele 10 av dem. Skjermen kan vise 16,7 milioner farger, og mobilen er for øvrig rikt utstyrt med musikk og - mediefunksjoner. Det er ikke snakk om noen fremtidsdrøm, modellen kommer på markedet i andre kvartal i hjemlandet Korea.

En annen spennende modell, i310, er en smartphone basert på Windows Mobile 5 med hele 8 GB harddisk. Modellen har et kamera med "bare" 2 megapiksler, plass for minnekort og støtter Bluetooth. Denne modellen kommer til Europa senere i år, opplyser Samsung.

D870 heter en modell som blir verdens slanskeste skyvetelefon, bare 13 mm tykk. Den kan likevel skilte med et kamera på 3,13 megapiksler, og masse multimediafunksjonalitet. Modellen har innebygd 80 megabyte lagringsplass, som kan utvides med minnekort. Den har innebygd filleser for PC-dokumenter, og støtter edge og bluetooth. Den skal kunne kobles til stereoen og TVen. Skjermen er stor, hele 2,1 tommer. Også denne vil komme på det europeiske markedet etter hvert.

Modellen P900 er også helt spesiell, det er en foldemodell der skjermen kan vris når mobilen er foldet ut. Grunnen er at du skal kunne se på TV i bredformat - for også denne modellen har innebygd TV-mottaker. Den kommer til Europa, som første TV-mobil, omtrent samtidig som de første sendingene fra fotball-VM starter i sommer. Den støtter t-dmb, s-dmb, dvb-h og Media FLO.

Her ser du bilder av mobilene