Etter bare tre år i markedet er nå nettbrettene i ferd med å bli allemannseie. LG G Pad 8.3 er et bevis på at kategorien er i ferd med å bli voksen. Foto: Øyvind Paulsen
Etter bare tre år i markedet er nå nettbrettene i ferd med å bli allemannseie. LG G Pad 8.3 er et bevis på at kategorien er i ferd med å bli voksen. Foto: Øyvind PaulsenVis mer

Ekstrem nettbrett-vekst i Norge

Halv million solgte første halvår.

Stiftelsen Elektronikkbransjen har lagt fram halvårstall for det norske forbrukermarkedet, og de viser blant annet at nordmenns interesse for nettbrett er rekordstor. Ifølge stiftelsens egne tall ble det solgt rundt en halv million nettbrett i Norge i første halvår i år. Disse tallene inkluderer også Apples iPad.

Les også: Nettbrettsalget snart forbi PC-salget

Mer enn dobling?

Til sammenligning ble det solgt omtrent like mange brett i løpet av hele fjoråret, der mye av volumet dessuten kom i forbindelse med julesalget. Hvis det samme skjer i år er det liten tvil om at 2013 blir et knallår for nettbrettene, skriver Elektronikkbransjen i en pressemelding.

Tidligere har DinSide blant annet meldt om en firedobling av nettbrettsalget på to år hos Elkjøp, og DagensIT meldte i mai at det ble solgt flere nettbrett enn PC-er i Norge første kvartal i år.

Les også: Dette nettbrettet gjør iPad Mini kjedelig

Smartmobiler øker også

Salget av smartmobiler har også økt i samme periode, nærmere bestemt med ni prosent. Elektronikkbransjen vil ikke gå ut med konkrete tall for første halvår, men bekrefter at totaltallet for 2012 var 2,2 millioner enheter. Hele 86 prosent av alle mobiler som ble solgt i Norge i første halvår i år var smartmobiler. I samme periode i fjor var tallet 80 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen

...Mens TV-salget krymper

Salget av TV-er er imidlertid i tilbakegang, det ble solgt 21 prosent færre TV-er første halvår i år sammenliknet med samme periode i 2012. Størrelsesmessig krymper imidlertid ikke TV-ene. De som kjøper velger nemlig vesentlig større TV-er enn før. Den nye "folke-TV-en" har en størrelse på mellom 44 og 54 tommer. I fjor lå størrelsen på 40-43 tommer. DinSide har tidligere skrevet at snittstørrelsen vokser med 5% i året.

DinSide tester:
Nettbrett
Mobiler
TV-er