Ekstra lang skjermkabel - går det?

Hei,

Jeg er en av dem som irriterer meg over viftestøy, og for å bekjempe problemet har jeg tenkt å plassere PC'n i naborommet med diverse kabler gjennom veggen. Men såvidt jeg har forstått bør ikke kabelen til skjermen være lengre enn en viss lengde. Jeg ser man kan få kjøpt 3 meter VGA kabler. Går det bra å bruke to slike i tillegg til den kabelen som sitter på skjermen, slik at det totalt blir ca 8 meter? Hva hvis jeg kjøper en LCD-skjerm med DVI-kabel, har man samme problem der?

Datadoktoren svarer

Hei

Det er ikke noe problem med lange kabler mellom PC og skjerm, Men du kan ikke bruke vanlige skjøtekabler, som vanligvis bare fungerer sammen med korte skjermkabler som er fastmontert i skjermen. Du må kjøpe høykvalitets spesialkabler, som fåes opp til 20-30 meters lengde. Dette gjelder både vanlige analoge kabler og DVI-kabler.

Det eneste problemet med slike spesialkabler er at de koster flere hundre kroner...

Du får forøvrig tilsvarende problem med kabler til tastaur og mus. Vanligvis er rekkevidden begrenset til i høyden 5 meter for PS/2 mus/tastatur, noen klarer ikke dette heller. USB-enheter er heller ikke spesifisert for mer enn 5 meter, men som regel kan slike enheter, som krever minimalt med båndbredde, fungere opp til 10 meter.

Det finnes slike spesialkabler å få kjøpt, men de er ikke vanlig handelsvare. Dataforhandleren bør kunne skaffe disse, eller du kan sjekke i nettbutikkene.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar