Ekstern disk til gammel IBM?

Hei,

Jeg har en IBM Aptiva 2178 840 med 128 RAM og 20 GB Harddisk, som jeg kjører Windows 98 SE på. Nå ser det ut til at jeg burde legge inn Windows 98 igjen, det er mye småtrøbbel som jeg plages av og ikke finner ut av.

I stedet for å brenne over 20 CDer som jeg gjorde forrige gang, vurderer jeg å kjøpe en ekstern harddisk til backup av filer før installering. (Vurderer ekstern fordi jeg antar at nåværende PC må erstattes/oppgraderes om et år eller to i alle fall).

Kan du anbefale hva jeg må kjøpe for å få dette til å virke?

hilsen
Aina

Datadoktoren svarer

Hei
Hvis du skal koble til en ekstern harddisk, så er USB-porten den eneste muligheten på IBM-maskinen. Siden dette er en relativt gammel PC, så støtter den bare USB 1.x, det betyr at det vil gå svært tregt å kopiere såpass mye data frem og tilbake.

Et annet alternativ er å sette inn en ekstra harddisk internt i PCen. Det blir både mye billigere og langt raskere. Velger du en harddisk på 120 GB, så skal dette gå greit i følge IBM sin oversikt

Disker over 127 GB støttes ikke.

Den interne harddisken kan jo være grei å ha når du skal kjøpe ny PC, og du kan dessuten kjøpe et frittstående kabinett med USB 2.0 eller FireWire til den senere, slik at du får en ekstern disk som du kan bruke til backup.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar