Ekstern 7.1 surround på USB

Creative tror også at surround-lyd fra en ekstern lydenhet er et godt alternativ til et internt lydkort. Nå har Audigy 2 NX blitt annonsert, som støtter de fleste formater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Creative har tidligere hatt en ekstern lydenhet med støtte for flerkanals lyd; Extigy. Denne støtter imidlertid "bare" 5.1 surround, så Creative har tydeligvis følt behovet for å ta igjen lederposisjonen for eksterne USB-enheter. For det er jo ikke Creative som var først med 7.1 over USB. Det var M-Audio, med sin Sonica Theater, som vi testet allerede i sommer. Testen kan du lese her

Men det er ikke bare 7.1 som er felles for disse to løsningene, også designet og formatet er ikke helt ulikt:

image: Ekstern 7.1 surround på USB


Sound Blaster Audigy 2 NX er ment både for brukere av bærbar PC som ønsker et komplett lydbilde, og for brukere av stasjonære PCer som vil slippe eller ikke har plass til å montere interne kort i PCen.

Audigy 2 NX støtter både full 7.1 surround og DVD-Audio i forskjellige formater, Dolby Digital EX og Creatives egen standard EAX Advanced HD for avansert lydmiljøer i spill.

Du kan ta opp musikk i opptil 24-bit/96kHz og det er flere tilkoblingsmuligheter: optisk S/PDIF inn og ut, coaxial S/PDIF ut, inngang for mikrofon og linje, tilkobling for hodetelefoner eller sidehøyttalere (defineres i oppsettet), samt tre minijacker for 5.1 signalene.

image: Ekstern 7.1 surround på USB


Det er volumkontroller for mikrofon og for total-nivået ut, og inngang for ekstern strømforsyning. En fjernkontroll følger også med.

Lydkvalitet og finesser?

Selv om vi har både sett på og tatt på boksen, har vi til gode å høre lyd fra den. Hva slags drivere den har støtte for, f.eks. i forbindelse med musikkprogrammer, vet vi ikke enda. Dette kommer vi tilbake til så snart vi får den inn på testbenken.

Prisen er beregnet til 1 295 kroner og den skal være i salg innen slutten av september.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!