Effektiv og rask virusfjerning

KLEZ og ELKERN-virusene har herjet nettet i ukesvis, og du har vært svært heldig hvis du ikke har mottatt disse på epost.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

W32.Klez og W32.Elkern er offisielle navn på to av de mest aggressive virusene (ormene) til dags dato.

De siste ukene har de spredt seg som ild i tørt gress, fra postkasse til postkasse. Spredningen skjer både via Outlook og Outlook Express.

Vær varsom med epostvedlegg

Virusene ligger kamuflert i eposter med overskrifter som "Look, my beautiful girlfriend", "A special New tool" og annet som er ment å tirre vår oppmerksomhet.

Enkelte av de virusinfiserte epostene utgir seg til og med for å inneholde et verktøy som fjerner Klez-viruset. I det du åpner vedlegget, kopierer det seg selv til en ny epost, som sendes til alle i adresseboka. Deretter prøver det å infisere filer på harddisken din, og på nettverksstasjoner som du har koblet deg til med stasjonsbokstaver.

Den 13. skjer det...

W32.Elkern-viruset blir liggende latent i filene, og den 13. mars og 13. september vil det prøve å ødelegge alle filer det har tilgang til, ved å endre filstørrelsen til 0 Bytes. W32.Klez er enda verre, og vil prøve det samme 13. januar, mars, mai, juli, september og november. Enkelte versjoner av virusene vil i tillegg prøve å ødelegge eventuele antivirusprogrammer som er installert på PCen din, dersom ikke de avsløres på forhånd.

Sjekk om PCen din er infisert, og rensk bort eventuelle virus

Symantec har lagt ut et verktøy som kan lastes ned gratis ved å klikke her. Dette lille programmet leter etter, og fjerner de fleste KLEZ og ELKERN-virusene.

For en omfattende gjennomgang som også ser etter andre virus, kan du bruke Trend Micros gratis virussjekk gjennom nettleseren din.

Vi anbefaler uansett å installere et antivirusverktøy lokalt, og oppdatere virusdefinisjonene regelmessig.

Lenker til populære produsenter av antivirusprogramvare:
Norman
Symantec
Trend Micro
McAfee