15-åringen Eduard Saakashvili klarte å skrive alfabetet på litt over 5 sekunder. Hvor lang tid bruker du? Foto: Montasje
15-åringen Eduard Saakashvili klarte å skrive alfabetet på litt over 5 sekunder. Hvor lang tid bruker du? Foto: MontasjeVis mer

Eduard er raskest på iPad

15-åringen har havnet i Guinness rekordbok.

Tror du at fysiske tastaturer har en plass i fremtidens digitale sfære? Den gamle innretningen har levd med oss siden de mekaniske skrivemaskiners dager, men kan være på vikende front nå, når smartmobiler og nettbrett løser stadig flere av våre interaktive, digitale utfordringer.

Og selv om skjermtastaturet har sine klare svakheter, det er for eksempel umulig å bruke touch-metoden (det navnet er jo ganske ironisk i vår nye berøringsfølsomme hverdag). Men folk tilpasser seg, og jeg blir stadig overrasket over hvor raskt fingrene hos enkelte har lært seg å løpe over skjermen.

Havner i rekordboken

Og raskest av dem alle er for øyeblikket 15-åringen Eduard Saakashvili, for øvrig sønn av presidenten i Georgia. Han klarte å skrive bokstavene fra A til Z (totalt 26 bokstaver) på sin iPad på utrolige 5,26 sekunder. Til stede var en representant fra Guinness rekordbok (mulig hans far hadde en finger(!) med i spillet?), og kunne konkludere med at ingen har tidligere vært raskere. Dermed: Eduard får plass i neste utgave av verdens mest anerkjente rekordsamling.

Her ser du et russisk opptak av begivenheten:

26 anslag på 5,26 sekunder skulle bety omtrent 296 anslag i minuttet - 96 flere enn vi trengte for å få karakteren 6 da jeg gikk på videregående på slutten av 80-tallet. Den gang brukte vi riktig nok skrivemaskin - og touch-metoden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvor raskt klarer du å skrive alfabetet på ditt nettbrett? Del rekorden din med andre i debattfeltet under!