eDonkey

eDonkey

eDonkey2000 er som navnet indikerer ikke helt nytt og skal ha vært filmpiratenes favoritt inntil Direct Connect kom på banen.

Publisert
Sist oppdatert

Programmet finnes i to versjoner. Den vanlige kobler deg opp mot flere hundrevis av eDonkey-servere og lar deg søke hos deres oppkoblede brukere. eDonkey finnes også i en ny ekte peer-to-peer-klient-versjon som lar kobler deg direkte mot brukere. Dennne versjonen kalles også Overnet, men den krever at du har installert Microsofts .net-system, en heftig nedlastning på 25 MB.

eDonkey finnes i versjoner for både Windows og Linux.

Den store forskjellen mellom eDonkey og endel andre fildelingsprogram er at eDonkey klarer å skille filer med identisk navn og identisk innhold fra hverandre fordi man analyserer dataene i filene. Finner programmet flere kopiere av filen du ber om, splitter programmet opp nedlastningstiden, noe som øker farten betraktelig - forutsatt at linjene din har kapasitet. Programmet favoriserer og prioriterer de som deler ut mye, men setter ikke som i Direct Connect adgangskrav.

Grensesnittet er greit og enkelt - i tillegg til å søke, kan du chatte med andre brukere og overvåke trafikken.

Farer: Det følger med andre programmer når du laster eDonkey, men du kan velge dem bort når du installerer. Det blir vist annonser når du bruker programmet.

Last ned eDonkey2000

Last ned Overnet, serverløs klient

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer