Tast inn en artist, og Echofi finner musikk fra artister som ligner.
Tast inn en artist, og Echofi finner musikk fra artister som ligner.Vis mer

Echofi spiller musikken du liker

Smart nettjeneste gjør Spotify bedre.

En av de store manglene ved Spotify er å gi deg personlige, relevante anbefalinger på bakgrunn til musikken du lytter til. Dette er funksjonalitet som er selvsagt i konkurrerende tjenester som Rdio, Wimp, Pandora og andre streamingløsninger.

Det er her Echofi kommer inn i bildet. Dette er en ny nettjeneste som tar Spotify-musikken og matcher den mot The Echo Nest, en omfattende musikkdatabase som inneholder en rekke koblinger og kryssreferanser knyttet til mer enn 30 millioner låter.

Veldig enkelt

Echofi spiller musikken du liker


Når du taster inn et artistnavn på Echofi-siden og trykker på "Play"-knappen, gjøres et oppslag i The Echo Nest, for å finne artister som spiller musikk innen samme sjanger. Deretter sendes en kommando til Spotify, som sørger for å spille musikk fra den aktuelle artisten. Når sangen er ferdig, gjøres et nytt oppslag, og ny kommando sendes, og slik fortsetter det - i en evig strøm av musikk du forhåpentligvis liker.

Du har også muligheten til å klikke hjerteknappen på låter du liker spesielt godt, og forbudt-knappen på låter du ikke liker. Dermed kan du finjustere musikkstrømmen underveis.

ikke 100%-løsning

Men vi skulle likt å se dette innbakt i Spotify. Slik tjenesten fungerer nå, har Spotify en tendens til å poppe fram på topp av alle vinduer hver gang avspillingen av en ny låt begynner. Vi har også opplevd at et klikk på hjerteknappen fører til at neste sang lastes umiddelbart. Og det vil man jo mest sannsynlig ikke.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Echofi er uansett under utvikling, gratis å bruke og krever heller ingen registrering. Men du må altså være Spotify-abonnent, og ha installert Spotify-programmet på PC-en din.

Du finner tjenesten her: Echofi - Spotify Radio.