E3: Djevelen er her igjen

Hundrevis av skuelystne tilskuere har hver dag funnet frem til demovisningen av Diablo 2, som er en av de heteste titlene på årets E3 messe. For to år siden ble eventyrspillet Diablo kåret til årets spill av dataspillindustrien, og oppfølgeren sikter helt klart mot suksessen til originalen.

Diablo foregår i en middelalderverden, hvor du spiller en eventyrer som befrir en landsby fra onde monstre. Du kan også dra på ulike oppdrag for landsbybeboerne, samt bytte til deg gjenstander fra andre spillere via nettverk eller Internett. Spillet er enkelt å sette seg inn i, og med oppfølgeren satses det på å utvide verden samt oppgradere grafikken.

3D

Diablo 2 bruker nå en 3D-akselerator som gjør det mulig å se mange gode grafikkdetaljer.

– Vi har satset på å øke realismen i naturen som spillerne opererer i, det vil si å fokusere på detaljer som man vanligvis tar for gitt i den virkelige verden, forteller James Lam, sjefsutvikler for Blizzard Entertainment til DinSide. I Diablo 2 kan du for eksempel se regndråper i det de treffer bakken, og bevegelige skygger som endrer seg utfra retningen på lyskilden, sier Lam.

Økt spillbarhet

- Vi har også utvidet verdenskartet i Diablo 2, slik at det nå ikke bare dreier seg om én landsby, men fire. Samtidig som det nå er mange flere huler, krypter, og andre steder for spillerne å utforske, fortsetter Lam. Vi ble mest imponert da vi fikk demonstrert hvordan spillkarakterene endrer seg fysisk når de tar i bruk nye kampstiler eller andre kunnskaper.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Dersom din karakter for eksempel har lært seg karate, vil du kunne se karakteren få mer flytende karatebevegelser etterhvert som han eller hun blir bedre i denne egenskapen, konstaterer Lam

Hva er forbedret?

- I Diablo 2 introduseres fem nye karakterklasser, Amazon, Paladin, Necromancer, Barbarian og Sorceress, som alle har over 30 helt unike spesialiteter.
- 4 forskjellige byer
- Hundrevis av nye magiske gjenstander, trollformler, rustninger og våpen, samtidig som det dukker opp en god del nye monstre.
- 8 spillere kan delta samtidig i enten via Internett eller i nettverk, og dra på helt unike flerspilleroppdrag.
- En annen morsom funksjon er at når du plukker opp gjenstander, så vil de automatisk erstatte dårligere gjenstander du har på deg, samtidig som autokartet kan legges halvt synlig på selve spillområdet.

Imponerende

Etter å ha trasket rundt på messegulvet, er Diablo 2 et av spillene som helt klart skiller seg ut. Grafikken er noe av det beste vi har sett i et strategispill, og det ser ut som om utviklerne har forbedret originalen såpass at dette nok vil bli et av de mest solgte spillene i julesesongen.

- Vi er nå ferdig med cirka 70 prosent av spillet, men har ikke tenkt å frigi en demo før det er helt ferdig, sier James Lam til DinSide. Vi satser på å få spillet ut i butikken i November, avslutter han. Hold utgikk etter djevelen – du vil ikke bli skuffet.

Blizzard Entertainment har tidligere stått bak suksesser som Warcraft og Starcraft, og du kan lese mer om Diablo 2 på www.blizzard.com