DVI eller S-video til TV?


Hei.

Jeg har en Dell W3706MC 37" LCD TV og har lyst til å koble PCen min til TVen. Hva slags kabel og hva slags port bør jeg bruke. Jeg har både DVi og TV-ut på datamaskinen min. Har prøvd S-video kabel, men da viste TVen kun sort hvitt.

På forhånd takk og med vennlig hilsen
Eirik

Datadoktoren svarer

Hei Eirik,

Forskjellen på DVI og S-video er ganske klar: DVI holder et digitalt signal frem til TVen, mens S-video vil gi et analogt signal fra din datamaskin. Hadde det analoge signalet vært komponent ville jeg ikke vært så skråsikker*, men siden det er S-video vi snakker om her (med langt større kvalitetstap enn komponent) så er det nesten garantert at du i ditt tilfelle får klart best resultat ved å bruke muligheten du har for DVI.

*Det regnes ofte som en selvfølge at digitalt er bedre enn analogt, men det er ikke den absolutte sannhet. Alle signaler (uavhengig om de er digitale eller analoge) skal nemlig konverteres på en eller annen måte, og digital-til-digital konvertering er ikke nødvendigvis uproblematisk. Det kommer altså an på kvaliteten på kretsene som brukes i kilden (for eksempel DVD-spilleren) og panelet (TVen) som skal vise frem signalet. Et videosignal over komponent kan derfor være bedre enn DVI/HDMI i visse tilfeller. Men det er som regel umulig å si sikkert før man har prøvd det på et bestemt oppsett.


Om problemet ditt med sort/hvitt ved bruk av S-video har jeg svart på for ikke så lenge siden HER!

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar