DVDXCopy - enklere blir det neppe

Ønsker du å ha en kopi av favorittfilmen din, som kan hentes frem dersom originalen blir ødelagt? Da bør du ta en titt på programmet DVDXCopy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sikkerhetskopiering av DVD-filmer blir stadig mer aktuelt. Først og fremst er teknikkene blitt tilgjengelig for folk flest; DVD-brenner i ferd med å bli standardutrustning på moderne PCer, og blanke DVD-plater får du flere steder for under en tier. Samtidig har salget av DVD-spillere og DVD-filmer eksplodert de siste par årene.

I tillegg dukker det opp stadig nye bruksområder for DVD-film, blant annet i bil.

Problemet er at DVD-platene ikke tåler særlig røff behandling, i motsetning til VHS-kassetten. Fingeravtrykk og små skraper i DVD-overflaten fører ofte til at mange DVD-spillere får problemer med å avlese innholdet. Løsningen blir dermed å lage kopier, mens originalene står trygt i hylla.

Enkleste løsning

Vi har tidligere omtalt en rekke løsninger for effektiv DVD-kopiering, men ingen løsninger har vært enklere enn DVDXCopy Xpress. Det lille programmet inneholder både en kopieringsdel, og en brennedel. Alt du behøver å gjøre er å sette inn original-DVDen i brenneren, klikke OK på spørsmålet om du er rettmessig eier av DVD-filmen, og prosessen med å mellomlagre innholdet på harddisken er i gang. Etter noen minutter blir du bedt om å sette inn en blank DVD-plate, og innholdet brennes til platen så snart du trykker på OK-knappen.

2 steg - enklere blir det ikke. Ønsker du å få med undertekster, skal du trykke på Options-knappen.
2 steg - enklere blir det ikke. Ønsker du å få med undertekster, skal du trykke på Options-knappen. Vis mer
De fleste DVD-filmer får ikke plass på én blank DVD-plate uten videre. DVDXCopy komprimerer derfor innholdet slik at det likevel får plass på en plate. Menyer og tilleggsmateriale blir ikke kopiert.

Når du setter kopien i DVD-spilleren, blir du møtt av en melding på skjermen om at dette er en sikkerhetskopi av en original DVD-film. Deretter starter filmen direkte.

Vi laget en kopi av spillefilmen Frihetens Regn. Filmen varer i 2 timer og 20 minutter. Hele prosessen var unnagjort på rundt 1 time (platen ble brent på 2,4x hastighet) på vår PC med Windows XP og Athlon XP2500+ prosessor.

DVDXCopy kommer i flere utgaver. XPress-versjonen, som vi testet, kan lastes ned og brukes gratis til kopiering av 3 DVD-filmer. Ønsker du å bruke programmet etter dette, koster det 59 amerikanske dollar å registrere (underkant av 400 kroner). For mer informasjon klikk her.

[Ugjyldig objekt (debatt)]

Diskutér dette med andre:

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!