DVD-RAM lagrer 9,4 GB!

Panasonic lanserer produkter med neste generasjon teknologi for DVD-RAM, som øker lagringskapasiteten dramatisk på nye brennere som kommer til sommeren.

Dagens CD-brennere har en kapasitet som kan strekkes til i overkant av 700 MB hvis du bruker spesielle plater. For mange bruksområder er dette for lite, og Matsushita har nye løsninger i ermet. Det loves en kapasitet på hele 9,4 gigabyte på dobbeltsidige plater.

Firmaet planlegger å lansere en ny produktlinje for høykapasitets lagring, og disse vil bli markedsført under merkenavnet Panasonic. Teknologien det er snakk om er neste generasjon av DVD-formatet.

Skjerper konkurransen

DVD-RAM-teknologien har enda ikke fått gjennomslag på markedet, som domineres av CD-brennere og CD-RW enheter. Panasonic håper at en ny opptaker for video og to nye enheter for PC-bruk vil endre denne situasjonen, når enhetene blir lansert i juni.

Generasjonsskifte

Første generasjon DVD-RAM-enheter har en lagringskapasitet på 2,6 GB pr side, som gir en total kapasitet på 5,2 GB på en dobbeltsidig plate. Annen generasjons format utvider dette til 4,7 GB pr side, som gir en total kapasitet på hele 9,4 GB. I første omgang vil Panasonic bare satse på å produsere enkeltsidige plater.

Først for hjemmemarkedet

10 juni vil Panasonic lansere en videoopptaker for hjemmebruk, som er basert på det nye DVD-RAM-formatet. Selv om denne type produkt er beregnet på å erstatte de vanlige videomaskinene, vil det neppe skje med det første. Prisnivået på enheten vil ligge på rundt 20 000 kroner, pluss avgifter. Dermed blir den neppe i finne i et hvert hjem i løpet av året.

I juli vil Panasonic lansere to DVD-RAM-enheter for PC, én for intern og én for eksternt bruk. Prisene for disse enhetene vil ligge litt under dagens listepriser på første generasjon DVD-RAM fra Panasonic.

Tidligere artikler om DVD-RAM:

Test av Panasonic DVD-RAM
Datalagring på DVD-RAM