DVD-plate sitter fast

Hei,

Jeg skulle sette inn en DVD-plate i PC-en, og hørte en rar lyd da jeg lukket igjen skuffen. Gikk inn på "datamaskin", dobbeltklikket på DVD-stasjonen, og fikk da beskjed om at jeg måtte sette inn en lesbar plate. Så jeg har altså klart å sette fast en DVD-plate i DVD-stasjonen. Noen tips til hvordan jeg kan få den ut, eller må jeg levere den inn til service? Tør ikke pirke for mye selv i tilfelle det gjør det verre...

Er det en enkel sak å få ut platen for de i butikken, eller må jeg regne med lang servicetid? Ca. hvor mye kan en slik reparasjon komme på? Det gjelder en HP laptop. Kjøpt i januar i fjor, så garanti-tiden er vel utløpt.

Mvh
Hanne

Datadoktoren svarer

Hei

Alle optiske stasjoner har et lite hull i fronten, rett under skuffen på 5,25-tommers enheter for stasjonære, eller i skuffen på de bærbare. Dette er for å løse ut platen, hvis den av en eller annen grunn ikke vil komme ut når man trykker på utløserknappen eller velger Løs ut fra PC-en.

Du tar en binders og retter ut den ytterste bøylen. Så stikker du den inn i hullet og trykker til mekanismen frigjøres og skuffen kommer ut.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Har du en annen tilsvarende tynn metallstang, f.eks. en 1mm sekskantnøkkel, kan du også bruke denne.

Hvis skuffen likevel ikke kommer ut må du levere den inn. Det burde ikke koste allverden, det skal normalt ta godt under en arbeidstime å fikse dette.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar