DVD med oppskalering

Vil jeg få bedre bilde med en ny DVD-spiller som har oppskalering?

Hei, leser forskjellige tester av nye stue dvd-spillere, og ser at det snakkes mye om oppskalering.

Siden jeg bruker mediacenteret mitt som DVD avspiller på mitt HD-ready TV via DVI-HDMI, får jeg et optimalt bilde, eller må jeg kjøpe en ny DVD-spiller?

Jeg har Vista Ultimate OEM og nVidia 7600GT skjermkort.

Mvh
Thomas

Datadoktoren svarer

Hei Thomas,

Når en HD-ready TV mottar et standard DVD-signal - som har mindre bildeinformasjon enn TVen klarer å vise - vil den som regel selv oppskalere (omforme) bildet til å fylle hele skjermen. Både TVen og en DVD-spiller med oppskalering er utstyrt med maskinvare (en formatomformer) som gjør denne jobben.

I praksis må du velge mellom to onder: å la TVen eller å la DVD-spilleren fylle ut DVD-signalet. Hvor mye - om enn noe - du har å hente på å kjøpe en DVD-spiller med oppskalering kommer helt an på hvor godt TVen din gjør dette fra før. Oppskalering blir nemlig ikke automatisk bedre selv om du overlater jobben til en DVD-spiller som kan dette, men en litt påkostet en gjør nok en bedre jobb enn enn en billig TV.

Likevel er det såpass mange ukjente faktorer her at det ikke er noe garantert resultat. Hadde jeg vært deg ville jeg prøvd å få lånt meg et eksemplar for å se om det er verd å bruke penger på dette, eventuelt handlet i en butikk med full returrett.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar