DVD-brennere til under tusenlappen?

DVD-brennere til under tusenlappen?

Etterspørselen etter DVD-brennere til PC har økt kraftig på grunn av de massive priskuttene det siste året. Men skal vi tro Philips er bunnen langt fra nådd.

Publisert
Sist oppdatert

De raskeste CD-brennerne selges nå for under 500 kroner i butikkene, og er på vei ut som eget produkt. Nå er det bakoverkompatible DVD-brennere folk vil ha, og prisene på disse produktene har begynt å snike sed under 2.000 kroner i flere nettbutikker vi har undersøkt.

Snart 100 dollar?

I følge analytikere i Philips vil det skje drastiske prisfall i DVD-brennere av typen DVD+RW i løpet av året. Priser på rundt 100 amerikanske dollar mot slutten av året, er i følge Philips ikke usannsynlig. Det vil i så fall bety priser på godt under tusenlappen i butikker her hjemme.

DVD100i var den første DVD-brenneren av typen DVD+RW vi testet. Den kostet 8.500 kroner i oktober 2001...
DVD100i var den første DVD-brenneren av typen DVD+RW vi testet. Den kostet 8.500 kroner i oktober 2001... Vis mer


En brennbar DVD-plate (både -RW og +RW) har en kapasitet på 4,7 GB, som tilsvarer 6-7 CD-plater. Platene koster fra i skrivende stund fra rundt 20 kroner og oppover.

For under halvannet år siden kostet en treg og ikke alltid like pålitelig DVD+RW-brenner fra HP nesten 9.000 kroner, og platene et par hundrelapper pr stk, så her har ting skjedd fort.

Standardutrustning

Philips får drahjelp av blant andre HP og Dell i kampen mot Pioneers konkurrerende format DVD-RW, ved at DVD+RW-brennere blir standardutstyr i de fleste PCene deres. I USA selges PC-modeller fra HP og Dell med DVD-brenner, allerede til godt under 1000 dollar, i følge nyhetstjenesten digitimes.com.

Philips satser på at stasjonære DVD+RW brennere skal erstatte VHS-spilleren
Philips satser på at stasjonære DVD+RW brennere skal erstatte VHS-spilleren Vis mer


Sony er en av produsentene som satser på to hester, og har allerede brennere på markedet som støtter både DVD-RW og +RW-plater. Men disse produktene vil i følge Philips forbli dyrere produkter, på grunn av doble lisenskostnader.

Kilde:
Digitimes.com

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer