DV-kamera med gode stillbildefunksjoner

Det nye DV-kameraet MVX1i fra Canon har en 1,3 megapixels CCD, som skal gi svært god bildekvalitet både på videoopptak og stillbilder.

Canon hevder i en pressemelding at det nye kameraet skal være meget lett å håndtere og bruke. Den vinklede søkeren og et nytt, roterbart gripefelt sørger for fleksibilitet ved opptak.

Stor CCD-brikke

Kameraet er altså utstyrt med en CCD-brikke på 1,3 megapixels, og er i stand til å fange stillbilder i en oppløsning på 1280x1024 piksler. Det er ikke lenge siden dette var nærmest som standard å regne på digitale stillbildekameraer, og våre tester har avslørt at utskrifter blir fine i 10x15 cm i denne oppløsningen. Stillbildene kan enten lagres direkte på tapen, eller på det medfølgende MultiMedia-kortet (MMC). Kortet har en kapasitet på 8 MB.

Canons OIS (/optiske bildestabilisator) sørger i følge pressemeldingen å ha løst problem med flimmer, uansett zoominnstilling. Zoomen er for øvrig på 10x optisk- og 200x digital – tilsvarende et zoomeområde fra 48 mm til 9600 mm (optisk.480 mm) i 35mm filmformat.

Analog og digital inngang

Det nye DV-kameraet er utstyrt med både digital inn- og utgang. I tillegg har kameraet en analog inngang slik at det blir mulig å konvertere opptak i VHS/Hi8/8mm-format til den nye DV-tapen. DV-kassettene skal i følge Canon gi lengre levetid på opptakene. Redigering blir også lettere når opptakene foreligger i digitalt format. Videoopptakene kan også komprimeres slik at du får plass til inntil fire timer på én DV-kassett.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kameraet er også utstyrt med autamatisk blits. Batterilevetiden er oppgitt til hele 6 timer og 30 minutter. Fysiske mål opplyses å være 66x131x129 mm. Kameraet veier 660 g.

MVX1i vil være leveringsklar i Norge fra september 2001.

Lenker:
DinSide Data tester DV-kameraer
DinSide Data tester digitale stillbildekameraer
Canon Norge