Dumpet prisen på mini-PC

OPPDATERT: Nettbutikken PS.no solgte 500 Asus EEE-maskiner i løpet av 3 1/2 time.

- Vi har ca 400 maskiner som vi selger til denne prisen. Det må vel være et fint julegavetips, spør Petter Aaland, daglig leder i nettbutikken PS.no til DinSide da vi ringte for å spørre om prisen var riktig. Senere blir antallet oppjustert til rundt 500.

Interesserte kjøpere måtte imidlertid ikke vente for lenge.

I formiddag gikk det nemlig ut et tilbudsbrev til 72 000 registrerte PS-kunder om den populære mini-PCen til den oppsiktsvekkende prisen: 1295 kroner. Det er imidlertid ikke snakk om den siste utgaven, men modellen har ikke vært på det norske markedet lenger enn siden i sommer. Da var prisen godt over 2000 kroner. Flere nettbutikker selger den fortsatt til rundt 2000 kroner.

Les også: Stor test av mini-PCer

Etter at DinSide.no skrev om tilbudet i formiddag, opplevde nettbutikken en tredobling i trafikken i forhold til en normal onsdag. Og samtlige PCer ble revet bort på knappe 3 1/2 time, i følge Aaland.

Mangler ikke noe

ASUS EEE er en mini-PC på rundt 900 gram. Den har en 7 tommers skjerm, 512 MB minne, 4 GB SSD-disk (erstatter harddisken), trådløst nettverk, webkamera, høyttalere og mikrofon. Den har også 3 USB 2.0-porter, SD-kortleser samt VGA-utgang for ekstern skjerm. Batteriet holder i rundt 2,5 timer ved normal bruk, i følge spesifikasjonene.

Denne EEE-modellen kommer for øvrig med en spesiallaget Linux-versjon, noe som er litt av forklaringen på at prisen på produktet har vært lavere enn tilsvarende med Windows. Den skal imidlertid også kunne brukes med Windows XP, i følge ASUS.

Mer informasjon hos PS.no.