Duex MP-304

Morsom liten spiller denne her, og den fungerer også som en bærbar disk og diktafon.

Publisert
Duex MP-304

Vi har tidligere testet den lille og sjarmerende MuVo-spilleren fra Creative, som er kanskje verdens minst kompliserte MP3-spiller. Det eneste vi trengte å gjøre var å sette spilleren i en USB-port, og den dukket opp som en egen diskettstasjon – ingen programvare, ingen installasjon. Det var bare å overføre filene. Vår test av MuVo kan du lese her.

Spilleren fra Duex er bygd på en lignende måte. Den er imidlertid litt mer avansert – og litt mer komplisert.

Må installeres

Vi ble nesten sjokkert da vi oppdaget at Duex-spilleren faktisk krevde at vi installerte drivere på forhånd. Det er altså ikke nok å bare stikke den inn i PCen, i motsetning til MuVo. Når alt er installert, dukker den opp som egen bokstav i Windows Explorer, men hvis du vil kan du også bruke det medfølgende programmet til å overføre filer.

Fysisk er spilleren noe større enn MuVo, men til gjengjeld har den et display som viser navn på låten, antall låter og filformat (her støttes det MP3, WMA og WAV). Betjeningen er svært enkel, alle knappene er logisk merket og godt tilgjengelige.

Spilleren har også en mikrofon, som gjør at du kan ta opp notater og lignende direkte til det innebygde minnet.

Duex MP-304

En knapp plassert langs øreproppkabelen tar deg til menyen der du kan endre noen innstillinger, blant annet kan du velge mellom noen forhåndsbestemte EQ-varianter (jazz, pop, rock og lignende).

Lydkvaliteten er, ikke overraskende, middels så lenge du benytter de medfølgende øreproppene. Som vanlig anbefaler vi ordentlige hodetelefoner hvis du vil få det meste ut av lyden.

En stor fordel Duex har er størrelsen på minnet – 128 MB holder til en god del låter (rundt 25 stykker), mens MuVo har bare 64 MB (det skal visst komme en 128 MB variant av MuVo, men den er foreløpig ikke tilgjengelig).

Spilleren veier 43 gram med ett AAA-batteri inkludert. Prisen er på 1999 kroner inkludert moms, og det synes vi er ganske hyggelig for en såpass liten spiller – som likevel har mye minne, display og andre nødvendige funksjoner. Vi liker spilleren og kan anbefale den til alle som er ute etter en liten og ukomplisert musikkdings – men vil du en spiller som er enda enklere å betjene, bør du satse på MuVo.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer