Du kan trygt handle på nettet

Fellesdata er -- som det femte firmaet i verden -- nå i stand til å utdele SET-sertifikater. Det vil i praksis si at det nå blir sikkert å handle over nettet i Norge.

SET-standarden -- Secure Electronic Transactions -- er laget for at man trygt skal kunne handle på nettet. Etter en del startproblemer, vil SET for alvor bli tatt i bruk utover sommeren og høsten. Det betyr i praksis at du da trygt kan handle på nettet -- uten redsel for misbruk av kort.

I februar 1996 begynte VISA og Mastercard utviklingen av det de håpet skulle bli en sikker løsning for nettbrukere. Etter hvert stilte også American Express seg bak denne standarden, og nå er altså Fellesdata -- og fire andre firmaer på verdensbasis -- sertifisert til å utstede såkalte SET-sertifikater til butikker og brukere.

Godt for selgere og kjøpere

Dette er svært gode nyheter for alle som ønsker å drive handel -- og alle som ønsker å kjøpe noe -- på nettet. I følge tall fra Gallup er det kun 15 prosent av Internettbrukerne som "våger" å handle på nettet, mens hele 50 prosent av brukerne sier at de vil gjøre dette så snart det finnes en sikker måte å betale på.