Du kan laste ned hele Wikipedia

Gjett hvor stor plass det tar?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Wikipedia er nettleksikonet der alle kan bidra; enten ved å opprette nye artikler eller pusse på eksisterende, og fikk selvsagt plass i vår artikkel om de 25 beste nettjenestene tidligere i sommer.

Siden det ble lansert i 2001, har Wikipedia passert imponerende 10 millioner artikler på 253 ulike språk. Omtrent 25% av artiklene er skrevet på engelsk.

Alt som ligger på Wikipedia er gratis og tilgjengelig for alle. Innholdet er publisert under GNU Free Documentation License. Det betyr ikke at du kan lage en wikipedia-kopi og publisere den på nettet med det samme innholdet, men du står fritt til å laste ned all informasjonen til eget bruk.

Jevnlig dumpes hele databasen til statiske HTML-filer, og i skrivende stund er den siste store dumpen gjort i juni 2008. Denne kan du laste ned til din egen harddisk, men vær klar over at alle filene i den engelske versjonen er pakket ned til 14GB. Til sammenligning er den norske delen av Wikipedia pakket ned til 361MB.

Du finner nedlastingene for juni 2008 (nyest i skrivende stund) her. Merk at arkivet er pakket i .tar.7z-format, som du for eksempel kan pakke ut med 7-zip.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!