Microsoft gir nå brukerne sine samme mulighet som Google-brukerne har hatt lenge.
Microsoft gir nå brukerne sine samme mulighet som Google-brukerne har hatt lenge.Vis mer

Du har uendelig mange Outlook-adresser

Microsoft har innført støtte for pluss-tegnet.

Tidligere i høst publiserte vi en artikkel som demonstrerte hvordan du kunne ha uendelig mange Gmail-adresser ved hjelp av "pluss-trikset". Gmail er Googles gratis eposttjeneste.

Slik virker det

Hvis jeg for eksempel registrerer meg på IKEAs nyhetsbrev, kan jeg registrere meg som bjorneirikloftas+ikea@gmail.com. Det kan stå hva som helst etter pluss-tegnet, men å bruke navnet på tjenesten jeg har registrert meg på, er en smart ting. Alt blir videresendt til innboksen min, og på bakgrunn av mottakeradressen kan jeg deretter sortere innkomne eposter.

Jeg kan dessuten vite hvilken tjeneste som har lekket adressen min når jeg eventuelt mottar spam, bare ved å titte på mottakerfeltet. Smart, ikke sant? Les mer om dette i denne artikkelen.

Microsoft følger etter

Nå har Microsoft innført samme funksjonalitet på Outlook.com (tidligere Hotmail). Dermed kan du også her ha så mange (virtuelle) adresser du ønsker.

I tillegg kan du også ha ekte alias-adresser på Outlook.com, inntil ti stykker. Disse kan være helt forskjellige fra hverandre, men alt som sendes til disse adressene videresendes til "den ekte" innboksen din.

Prøv selv på Outlook.com eller Gmail.com.

Les også: Du har uendelig mange Gmail-adresser