Du har uendelig mange Gmail-adresser

Bruker du Gmail? Da bør du kjenne til dette trikset.

Bruk punktum og pluss-tegn for å lage uendelig mange epostadresser som alle peker til samme innboks!
Bruk punktum og pluss-tegn for å lage uendelig mange epostadresser som alle peker til samme innboks! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du har en epostkonto hos Outlook.com (tidligere Hotmail), kan du ha en rekke såkalte epost-aliaser. Når noen sender en epost til en alias-adresse, vil den bli videresendt til den "ekte" kontoen din. Slikt er kjekt å vite om, for eksempel hvis du vil registrere deg på forskjellige nettsteder med forskjellige adresser, og sortere meldinger i mapper når de ankommer innboksen din.

Dersom du bruker Gmail fra Google har du ikke tilsvarende mulighet, men du har noe som for mange er enda bedre: Et ubegrenset antall variasjoner av din egen epostadresse.

Les også: Slik får du engangs-epostadresse

Punktum-trikset

La oss for eksempel si at min epostadresse hos Gmail er [email protected] (fiktiv adresse, altså), så kan jeg putte et punktum inn hvor jeg vil, for eksempel [email protected].

Du kan også sette flere punktum, for eksempel [email protected], eller [email protected] for den saks skyld. Ny epostadresse, javel, men alt som sendes dit går rett til samme innboks uansett. Deretter kan jeg lage filtre og sortere meldingene basert på hvilken adresse de er sendt til.

Pluss-trikset

Men det er ikke alt. Gmail støtter også "+" i adressene. Hvis jeg for eksempel registrerer meg på IKEAs nyhetsbrev, kan jeg registrere meg som [email protected]. Det kan stå hva som helst etter pluss-tegnet, men å bruke navnet på tjenesten jeg har registrert meg på, er en smart ting. Alt blir videresendt til innboksen min, og på bakgrunn av mottakeradressen kan jeg deretter sortere innkomne eposter.

Jeg kan dessuten vite hvilken tjeneste som har lekket adressen min når jeg eventuelt mottar spam, bare ved å titte på mottakerfeltet. Smart, ikke sant? Les mer om dette i denne artikkelen.

Du kan bruke pluss- og punktumtrikset samtidig, så her kan du lage uendelig mange epost-aliaser.

Prøv selv på gmail.com.

Les også: Slik finner du passordet til eposten din

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer