Dropbox vil erstatte harddisken din

Dropbox sier farvel til harddisken: Å synkronisere skal bli det nye lagre.

Hvis Dropbox får det som de vil, kommer de til å bli den ultimate data-plattformen, som ikke er avhengig av noen spesiell type program- eller maskinvare.
Hvis Dropbox får det som de vil, kommer de til å bli den ultimate data-plattformen, som ikke er avhengig av noen spesiell type program- eller maskinvare. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dropbox vil at du skal lagre mer enn bare filer med nettlagringstjenesten.

På sin første årlige utviklerkonferanse la selskapet i går frem nye planer som skal gjøre det enklere for brukere å få tilgang til dataene sine når som helst og hvor som helst.

Stadig flere av oss bruker smarttelefonen og nettbrettet i stedet for bare PC-en, noe som gjør det vanskelig å holde oversikt over hvor filer og andre viktige data er. Mange bruker blant annet Dropbox til å få tilgang til en del dokumenter både hjemme og jobb, men hva med resten av det digitale livet?

Det problemet ønsker Dropbox nå å gjøre noe med.

Les også: Få plass til mer i nettskyen

Fjerner behovet for harddisk

Med et nytt sett utviklerverktøy (API-er) skal det bli enklere for apper å synkronisere alle data – ikke bare filer og mapper – på tvers av enheter og plattformer.

– Tanken er at spill som du bruker på ulike enheter lett skal kunne trekke ut data fra Dropbox sine systemer, uten at du som bruker trenger å tenke på noe annet enn å spille, skriver vår søsterpublikasjon Digi.

– Så når Android-telefonen går tom for strøm, skal du kunne fortsette å spille på det samme nivået når du laster Angry Birds på iPad-en.

Innstillinger, kontakter, påminnelser, gjøremålslister er eksempler på andre typer data som vil kunne synkroniseres.

Utviklere vil også kunne la brukere åpne og lagre filer fra en Dropbox-konto som om det var en lokal harddisk. Feriebildene som du importerte på PC-en vil kunne redigeres på nettbrettet uten at du trenger å gjøre masse ekstraarbeid.

En del apper har allerede kunnet bruke Dropbox på denne måten en stund, men nå blir de samme mulighetene tilgjengelig for alle utviklere.

I forbindelse med kunngjøringen, viste Dropbox frem en ny funksjon i Mailbox, den mye omtalte e-postappen for iOS som de kjøpte opp i mars, som nå kan sende vedlegg fra Dropbox direkte fra appen. Ifølge Engadget kan ikke engang den innebygde epostappen i iOS dette.

Dropbox vil erstatte harddisken din


Les også: Jottacloud lanserer Dropbox-konkurrent

Blir et iCloud for alt

Dropbox ser dermed ut til å gå rett i strupen på Apple, som har sin iCloud-tjeneste som tilbyr mange av de samme datasynkroniseringsmulighetene, riktignok bare på tvers av Apple-enheter.

Dropbox' alternativ er mer som et iCloud for alt: iOS, Android, web, skrivebordsprogrammer, smart-tv-apper, alt mulig, ifølge Venturebeat.

– Vi skal erstatte harddisken. Da mener jeg ikke at du kan skru opp Macbooken din og finnen en Dropbox inni. Det er den åndelige etterfølgeren vi i dag skal lansere, sa Dropbox-topp Drew Houston på konferansen ifølge Wired.

Dropbox, som ble lansert i 2007, har vokst enormt de siste månedene. Fra november til nå har brukermassen økt fra 100 til 170 millioner, ifølge selskapet.

Les mer om endringene her.

Flere DinSide-saker om nettlagring

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer