Hvis Dropbox får det som de vil, kommer de til å bli den ultimate data-plattformen, som ikke er avhengig av noen spesiell type program- eller maskinvare.
Hvis Dropbox får det som de vil, kommer de til å bli den ultimate data-plattformen, som ikke er avhengig av noen spesiell type program- eller maskinvare.Vis mer

Dropbox vil erstatte harddisken din

Dropbox sier farvel til harddisken: Å synkronisere skal bli det nye lagre.

Dropbox vil at du skal lagre mer enn bare filer med nettlagringstjenesten.

På sin første årlige utviklerkonferanse la selskapet i går frem nye planer som skal gjøre det enklere for brukere å få tilgang til dataene sine når som helst og hvor som helst.

Stadig flere av oss bruker smarttelefonen og nettbrettet i stedet for bare PC-en, noe som gjør det vanskelig å holde oversikt over hvor filer og andre viktige data er. Mange bruker blant annet Dropbox til å få tilgang til en del dokumenter både hjemme og jobb, men hva med resten av det digitale livet?

Det problemet ønsker Dropbox nå å gjøre noe med.

Les også: Få plass til mer i nettskyen

Fjerner behovet for harddisk

Med et nytt sett utviklerverktøy (API-er) skal det bli enklere for apper å synkronisere alle data – ikke bare filer og mapper – på tvers av enheter og plattformer.

– Tanken er at spill som du bruker på ulike enheter lett skal kunne trekke ut data fra Dropbox sine systemer, uten at du som bruker trenger å tenke på noe annet enn å spille, skriver vår søsterpublikasjon Digi.

– Så når Android-telefonen går tom for strøm, skal du kunne fortsette å spille på det samme nivået når du laster Angry Birds på iPad-en.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Innstillinger, kontakter, påminnelser, gjøremålslister er eksempler på andre typer data som vil kunne synkroniseres.

Utviklere vil også kunne la brukere åpne og lagre filer fra en Dropbox-konto som om det var en lokal harddisk. Feriebildene som du importerte på PC-en vil kunne redigeres på nettbrettet uten at du trenger å gjøre masse ekstraarbeid.

En del apper har allerede kunnet bruke Dropbox på denne måten en stund, men nå blir de samme mulighetene tilgjengelig for alle utviklere.

I forbindelse med kunngjøringen, viste Dropbox frem en ny funksjon i Mailbox, den mye omtalte e-postappen for iOS som de kjøpte opp i mars, som nå kan sende vedlegg fra Dropbox direkte fra appen. Ifølge Engadget kan ikke engang den innebygde epostappen i iOS dette.

Dropbox vil erstatte harddisken din


Les også: Jottacloud lanserer Dropbox-konkurrent

Blir et iCloud for alt

Dropbox ser dermed ut til å gå rett i strupen på Apple, som har sin iCloud-tjeneste som tilbyr mange av de samme datasynkroniseringsmulighetene, riktignok bare på tvers av Apple-enheter.

Dropbox' alternativ er mer som et iCloud for alt: iOS, Android, web, skrivebordsprogrammer, smart-tv-apper, alt mulig, ifølge Venturebeat.

– Vi skal erstatte harddisken. Da mener jeg ikke at du kan skru opp Macbooken din og finnen en Dropbox inni. Det er den åndelige etterfølgeren vi i dag skal lansere, sa Dropbox-topp Drew Houston på konferansen ifølge Wired.

Dropbox, som ble lansert i 2007, har vokst enormt de siste månedene. Fra november til nå har brukermassen økt fra 100 til 170 millioner, ifølge selskapet.

Les mer om endringene her.

Flere DinSide-saker om nettlagring