<strong><B>SKRU PÅ:</strong></B> Det er ingen grunn til å ta lett på sikkerheten om dagen. Nå skjerper også den svært populære skytjenesten Dropbox rutinene - hvis du vil, vel å merke. Foto: Panthermedia/Øivind Idsø (ill.)
SKRU PÅ: Det er ingen grunn til å ta lett på sikkerheten om dagen. Nå skjerper også den svært populære skytjenesten Dropbox rutinene - hvis du vil, vel å merke. Foto: Panthermedia/Øivind Idsø (ill.) Vis mer

Dropbox skjerper sikkerheten

Tilbyr ekstra verifisering for brukerne, men du må vite hva du skal laste ned - og hvor. Vi viser vei.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke så veldig lenge siden den svært populære skytjenesten Dropbox ble offer for et slags datainnbrudd. Et mindre antall brukernavn og passord ble stjålet via andre nettjenester, og ble så brukt til å logge seg på Dropbox-kontoen til disse brukerne.

Skylda ligger i utgangspunktet ikke hos Dropbox, men hos brukere som bruker samme brukernavn og passord flere steder. Skytjenesten tar likevel ansvar for at ikke alle brukerne deres har orden i sysakene.

To lag med sikkerhet

Dropbox lanserer derfor nå såkalt tolags-verifisering. Det betyr at brukeren må godkjenne alle nye datamaskiner, smartmobiler eller nettbrett som ikke tidligere har vært tilknyttet Dropbox-kontoen, noe som er svært nyttig hvis uvedkommende forsøker å få tilgang til nettopp din konto.

Verifiseringen skjer enten ved hjelp av mobiltelefonen, eller via en dedikert app. Vi har aktivert verifisering via førstnevnte, og det var såre enkelt.

Du må likevel gjøre en to-tre ting før du kan aktivere to-lags verifisering:

  • Last ned en beta-versjon av Dropbox - versjon 1.5.2 (den finner du her)
  • Gå til denne adressen for å aktivere verifisering: http://www.dropbox.com/try_twofactor
  • Denne lenken sender deg til sikkerhetsinnstillingene for Dropbox-kontoen din. "Two-step verification" finner du helt nederst på sida, trykk på "change" (til høyre for "disabled").

Du sendes nå videre til en side hvor du oppgir land og mobilnummeret ditt. Etter en kort stund mottar du så en registreringskode på mobilen, som du oppgir i Dropbox-boksen. Skriv inn denne, og klikk deg videre.

Pass på koden

Det unike nummeret som så kommer opp er det viktig at du tar vare på. Hvis du for eksempel blir frastjålet mobilen, og av en eller annen grunn ikke lenger kan motta tekstmeldinger til ditt gamle nummer i en kortere eller lengre periode, er dette nummeret den eneste måten å få tilgang til den to-lags verifiseringsprosessen.

Dropbox anbefaler at du kobler deg av og til kontoen din etter at verifiseringsprosessen er ferdig.

MERK! Dette er en såkalt eksperimentell versjon av Dropbox-programvaren, og at det derfor kan forekomme små feil som ikke finnes i den siste, offisielle utgaven.

Dropbox er på ingen måte først ute med denne typen sikkerhet, og storheter som blant annet Google og Facebook tilbyr liknende verifiseringsmetoder.

I lys av den allerede mye omtalte hackingen av journalist Mat Honans digitale liv, framstår sikkerhetssjekker som dette som et mer eller mindre nødvendig onde, ikke minst hvis du tilhører dem som lagrer sensitiv informasjon i skyen til for eksempel Dropbox.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer