Lyst til å få den nye MacBook Air-maskinen din til å holde hele dagen? Da kan det se ut til at du foreløpig bør være forsiktig med å ha Dropbox i sving. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Lyst til å få den nye MacBook Air-maskinen din til å holde hele dagen? Da kan det se ut til at du foreløpig bør være forsiktig med å ha Dropbox i sving. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Dropbox kan sluke bærbar-batteriet

Batteritiden på nye MacBook Air 13" kuttet fra 12 til 3 timer.

Apple lanserte nylig nye modeller av 11- og 13-tommer MacBook Air med fantatisk batteritid.

LES OGSÅ:

I vår test klarte vi å holde storebror gående i 11 timer og 53 minutter før maskinen sluknet, hvilket er ganske imponerende.

Batteritiden påvirkes imidlertid av hva slags programmer som kjøres. Grafikkintensive programmer som Flash og Photoshop går for å være de verste strømtyvene, men tilsynelatende passive programmer som Dropbox ser ikke ut til å være det spor bedre.

Les også: Dropbox skjerper sikkerheten

Bruker nesten all prosessorkraft

Utvikleren og Qwikast-grunnlegger Nico Schuele opplevde nemlig at bruk av dette programmet kuttet batteritiden fra 12 timer til bare 3, skriver Neowin.

Etter å ha brukt Air-maskinen med Dropbox installert i 20 minutter, rapporterte maskinen at batteriet bare hadde tre timer igjen. Ved hjelp av aktivitetsmonitoren fant Schuele ut at Dropbox brukte rundt 90 prosent av prosessoren mens filsynkronisering pågikk.

Dropbox fortsatte å sluke strøm også når den var ferdig, men å sette på pause ga bare en viss forbedring opp til syv timer. Først da han avsluttet programmet føk batteritiden opp til 14 timer igjen.

Dropbox må fikse det?

Som programmerer oppdaterer han filer ofte, så å måtte skru Dropbox av og på hele tiden kommer til å bli vanskelig å venne seg til, selv om han må gjøre det:

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Å ikke bruke Dropbox er ikke et alternativ for meg, ettersom jeg bytter maskiner flere ganger om dagen, skriver Schuele på bloggen sin.

Dersom du har nye MacBook Air, kan det være lurt å deaktivere Dropbox når du ikke bruker det, i hvert fall frem til det kommer en fiks.

Mye tyder på at problemet kan være relatert til OSX-appen, selv om det samme vil kunne gjelde for en hvilken som helst bærbar maskin, om enn kanskje ikke i like stor grad.

Les også: Få mer ut av bærbar-batteriet