Dropbox

Dropbox begrenser gratisabonnementet

Setter grense for antall tilkoblede enheter.

DROPBOX: Som Dropbox-bruker bør du være obs på denne endringen. Foto: Martin Kynningsrud Størbu.
DROPBOX: Som Dropbox-bruker bør du være obs på denne endringen. Foto: Martin Kynningsrud Størbu. Vis mer

Bruker du gratisversjonen av Dropbox bør du være obs på en kommende begrensning. Fremover vil brukere med gratisabonnementet på 2 GB kun ha 3 enheter, som bærbar PC, nettbrett og smarttelefon, tilkoblet kontoen sin.

Nettstedet Liliputing har oppdaget en oppdatering i Dropbox' hjelpesenter. Under «Er det noen grense for hvor mange enheter jeg kan koble til kontoen?» står det følgende:

«Basic-brukere har en grense på tre enheter fra og med mars 2019.»

Det blir ingen endringer for Plus- og Professional-brukere som kan koble til et ubegrenset antall enheter.

Maksimalt tre enheter

Er du en av Basic-brukerne har du frem til slutten av måneden med å registrere enhetene dine hvis du ønsker å ha flere enn 3 tilkoblet Dropbox-kontoer - da får du beholde disse, men ikke legge til nye i tiden fremover uten å fjerne en annen.

Har du en bærbar PC, et nettbrett og en smarttelefon tilkoblet Dropbox-kontoen, har du allerede fylt opp grensen. Du kan fjerne og legge til nye enheter når du måtte ønske, og det gjør du ved å logge på kontoen din, gå til enhetsinnstillingene under sikkerhet.

Eventuelt er valget å abonnere på Plus- og Professional-abonnementene på henholdsvis 1 og 2 TB som altså gir ubegrenset bruk av enheter.

Skytjenester som Google Drive og Microsoft OneDrive har ikke slike begrensninger på sine gratisløsninger.

Hva syns du om Dropbox' enhetsbegrensning?