Med Wappwolf kan du automatisere deler av hverdagen ved å bruke Dropbox-kontoen din.
Med Wappwolf kan du automatisere deler av hverdagen ved å bruke Dropbox-kontoen din. Vis mer

Dropbox-automatisering med Wappwolf

Last opp fila til Dropbox – resten går automatisk.

Publisert
Sist oppdatert

Vi bruker stadig mer tid foran skjermen, og er du blant dem som heller foretrekker å sitte ute i sola er det ekstra viktig å være produktiv mens du holder på.

Den gangen Dropbox ble lansert, var det en gledelig nyhet for mange, der det å sende eposter til seg selv eller bruke USB-pinner for å ta med seg filer ble en saga blott.

Dropbox har den senere tiden fått større konkurranse fra etablerte aktører som Google (Drive) og Microsoft (Skydrive). Også vår favoritt fra 2009-testen av nettlagringstjenester, SugarSync er også blitt oppgradert med årene.

Ikke bare var de tidlig ute – Dropbox nyter også stor suksess fordi mange tredjeparter har laget tjenester som kobler seg på Dropbox-kontoen din. En av de mest spennende i våre øyne er dagens godbit, Wappwolf.

>> Les også: Slik bruker du Dropbox smartere

Automatiske handlinger når du laster opp filer

Når du tar i bruk Wappwolf begynner du med å gi tjenesten tilgang til Dropbox-kontoen din. Du kan velge om du vil gi tilgang til alle Dropbox-filene, eller velge å la Wappwolf få tilgang til én katalog, som da blir /Apps/Wappwolf. Når det er gjort, er du klar til å begynne.

Hele konseptet med Wappwolf er at tjenesten utfører handlinger på filer du laster opp med én gang de lastes opp. Type handlinger avhenger selvsagt av filtypen, men eksempler er:

  • Nedskalere bilder du laster opp, f.eks. til 1024px bredde, sette på et vannmerke og deretter poste dem på Flickr-kontoen din
  • Sende dokumenter du laster opp rett til din Kindle (ebokleser fra Amazon)
  • Konvertere lydfiler til MP3-format
  • Zip-komprimere fila og laste opp til en FTP-server

Slik gjør du

La oss dra igjennom ett av eksemplene med skjermbilder. Vi ønsker å krympe bilder vi laster opp til 548px, vannmerke det og deretter sende det på epost.

Vi begynner med å opprette katalogen vannmerking ved å trykke på new folder-lenka og skrive inn ordet. Dernest trykker vi neste:

Dropbox-automatisering med Wappwolf


Så må vi bla ned til ønsket handling. Dette må vi gjøre flere ganger i vårt eksempel, så vi velger først Downscale it under Pictures. Vi valgte så custom i nedtrekksmenyen og angir 548px i bredden:

Dropbox-automatisering med Wappwolf


På toppen er nå denne handlingen lagt til, og du har valget mellom å legge til nok en handling eller avslutte den. Vi ønsket imidlertid å vannmerke den og sende den på epost, og fortsetter derfor med add another action. Dernest setter vi på DinSide-logoen som vannmerke slik:

Dropbox-automatisering med Wappwolf


Og sender bildet på epost slik:

Dropbox-automatisering med Wappwolf


Som du ser har vi satt inn noen felter i eposten, som gjøres via den røde "snakkebobla". Nå er vi ferdig og trykker på finished-knappen. Som bekreftelse har vi følgende handlingsmønster:

Dropbox-automatisering med Wappwolf


Og så prøver vi. På PC-en drar vi et bilde over i vannmerking-katalogen. Så fort en fil lastes opp til den angitte katalogen starter prosessen. Når den er ferdig, flyttes den opprinnelige fila til underkatalogen processed, mens det eventuelle resultatet havner i finished mappen. I vårt tilfelle ble bildet sendt som epost-vedlegg nesten umiddelbart:

Dropbox-automatisering med Wappwolf


DinSide-logoen ble kanskje ikke så vakker nedi hjørnet der, men det fungerte fint, i hvert fall.

Spennende? Da peker du nettleseren til Wappwolf og setter i gang selv.

Likte du artikkelen? I så fall kommer noen flere produktivitetsgodbiter her:

SAMLESIDE:

Produktivitet

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer