Drømmekabel til iPad?

Med den nye iPaden kun få uker unna, har tilbehørsracet begynt for alvor.

Vårt førsteinntrykk av iPad 2 var på mange måter svært lovende:

 • En ting er at den er tynnere og lettere, men enda viktigere er at den er mye kraftigere og raskere.
Personlig er det allikevel ikke til å legge skjul på at jeg savner tilkoblingsmuligheter, og da spesielt dedikerte USB- og HDMI-porter.

En vanlig USB-inngang ble det ikke noe av, men Apple har altså en HDMI-løsning, om enn noe knotete. Fordelen med HDMI-løsningen er selvsagt at det skal bli enklere å vise innholdet på iPaden på en ekstern TV eller projektor.

HDMI-adapter

Adapterløsninger har vist seg å bli ganske vanlig, spesielt i TV-bransjen, de siste årene. Forklaringen er selvsagt slankehysteriet der TV-ene har blitt tynnere og tynnere, og har du en nyere Samsung TV vil du garantert ha lagt merke til at Scart- og komponentkablene nå må kobles til via adaptere som følger med TV-en.

Som vanlig skal imidlertid Apple melke markedet, og deres adapterkabel "Digital AV Adapter" vil koste 39 dollar i USA. Vi tipper derfor at prisen vil nærme seg 300 kroner her i Norge, og så kommer prisen for selve HDMI-kabelen i tillegg …

Dette gjør originaladapteren

Adapteren plugges inn i iPaden og har så to utganger: En HDMI-utgang for bilde og lyd, og en standard lade/synkroniseringskabel for iPaden. Det siste er gjort slik at du ikke skal gå tom for batteri samtidig som du kjører visning på flatTV-en din, alternativt kamera-kit-kabelen som vi har testet her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Drømmekabel til iPad?


 • Kobler du adapteren til en iPad 2 skal den takle videooppløsninger på 1080p. På iPad 2 skal det også være mulig å vise skjerminnholdet samtidig på begge de tilkoblede skjermene.
 • Adapteren vil også fungere med første generasjons iPad, iPod Touch 4 generasjon, og iPhone 4. Her vil imidlertid oppløsningen stoppe på 720p, og det blir kun vist bilde på den eksterne skjermen som er tilkoblet.
 • Dette gjør kopi-adapteren

  Først ute med å annonsere en HDMI-kabel er, såvidt vi vet, Princeton.

  I følge Akihabaranews skal adapteren PIP-HDU1 lanseres i løpet av mars, og prisen i Japan blir på ynkelige 5 kroner rundt 480 kroner (vi beklager feil omregning av pris innledningsvis).

  Drømmekabel til iPad?


  I tillegg til begge iPad-versjonene skal denne adapteren også støtte alle iPhoner, iPod Nano (3,4 og 5. generasjon), iPod Classic og iPod Touch (2, 3 og 4. generasjon).

  Én ulempe har den likevel: I følge spesifikasjonene støtter denne adapteren kun en oppløsning på 480p, her kan du altså glemme 720p og 1080p som den originale adapteren gir deg.

  Er du skuffet over oppløsningen, og på jakt etter en alternativ kabel er det imidlertid bare å ta det med ro. Vi tipper flere aktører vil melde seg på i løpet av de neste ukene.

  Kjenner du til noen allerede? Tips oss gjerne i debatten under.