Drømmeeffekt

Har du et romantisk bilde du ønsker å piffe opp litt? Hva med et drømmeaktig filter?

Kjøper du et speilreflekskamera, kan du også få kjøpt en rekke ulike filtere for å modifisere hvordan bildet kommer til å se ut. Etter at bildet er tatt, derimot, er det bare bildemanipulering som gjelder.

I denne artikkelen skal vi se på en enkel teknikk for å gi bilder et drømmeaktig preg. Som vanlig bruker vi Photoshop Elements, men teknikken kan brukes også i andre lignende programmer. La oss først ta en titt på testbildet:


Definitivt et romantisk øyeblikk, men på noen få sekunder kan vi legge til en ekstra romanitsk schwung over bildet. Vi begynner med å duplisere bildet til et nytt lag, som vi skal jobbe på, ved å trykke ctrl+j, eller velge layer->duplicate layer. Det nye laget skal fungere som et slags drømmefilter og skal derfor være noe uskarpt.


Det finnes ulike typer av blur-effekter i Photoshop, men den beste til vårt bruk i denne omgangen er Gassian blur, som du finner under filter->blur->Gaussian blur... Hvor mye blur du vil bruke, avhenger av bildet og bildestørrelsen. I vårt tilfelle valgte vi en radius på 2,5 piksler og fikk en uskarphet som du ser i bildet til høyre.

Sjarmøretappen blir nå å justere gjennomsiktigheten til det nye laget (opacity). I layer-vinduet drar du bare i opacity-markøren til bildet får den effekten du ønsker. Husk å prøve det ut i kombinasjon med ulike radiuser og ta det som nyttig erfaring. Her er vårt "drømmebilde":


Lurer du på noe?