Drivere og Programvare

Drivere

Det er både "gammeldagse" MME-drivere (MultiMedia Extensions - som stammer tilbake fra tiden som systemtillegg til Windows 3.0) og de langt mer effektive DirectSound. Spesielt hvis du skal bruke kortet til virtuelle synther eller samplere, er det helt avgjørende med støtte for DirectSound. Ellers blir det en høyst merkbar forsinkelse når du skal spille på disse instrumentene i sann tid.

I tillegg får du også fullt utbytte av 3D-lydeffekter i forbindelse med spill og multimedia, noe som ingen andre lydkort gir deg i samme grad.

Programvare

Cubasis VST er en slank utgave av Cubase VST. Det er en god del begrensninger i forhold til den store versjonen, men du får gjort alt det grunnleggende i forbindelse med opptak, redigering og miksing.


Du kan også oppgradere til full versjon, hvis du ønsker avanserte redigeringsmuligheter på alle nivåer, flere og bedre effekter, og støtte for annen maskinvare.

Recycle! Lite er et program som brukes til å dele opp loop'er for større fleksibilitet og redigering. Du laster inn en lydfil i programmet, det analyserer hvor de forskjellige lydene begynner og slutter, og kutter opp lydfilen i en mange biter - en bit for hvert slag i rytmen. Disse bitene kan du eksportere som SoundFonts, sammen med en MIDI-fil som spiller de forskjellige lydene med samme lengde på hvert slag som i den originale lydfilen.


Så kan du justere tempo og flytte rundt på de forskjellige lydene og bruke dette kreativt. Derav navnet - en loop kan brukes om igjen i forskjellige tempo og "malt opp" og satt sammen igjen.

Dette programmet kan også oppgraderes til fullversjonen, som også støtter overføring til frittstående samplere som Akai og Kurzweil, og flere andre filformater.

Wavelab Lite er et lydredigeringsprogram som lar deg klippe, lime og prosessere lyddata på en enkel måte. Dette gir et godt utgangspunkt i grunnleggende lydredigering, uten de mest avanserte finessene.


Hvis du ønsker et fullverdig lydredigeringsprogram med støtte for plugg-inn-effekter og CD-brenning, kan du også her oppgradere til fullversjonen.

Videre til vår mening om pakken.