Driver Sweeper fjerner gamle drivere

Gratisprogram sletter alle spor etter gammelt utstyr.

OPPDATERT: Sjekk advarsel på slutten av saken.

La oss si at du har en Windows-installasjon som begynner å dra på årene. I løpet av denne tiden har du koblet til en rekke forskjellig utstyr, alt fra kameraer til skrivere til mobiler og MP3-spillere. Du har kanskje til og med byttet ut grafikkortet eller andre sentrale deler i PC-en?

Få ting ut av verden

I så fall har du garantert etterlatt deg en del skrot i form av drivere og registeroppføringer som ikke lenger gjør noen nytte. Kanskje det til og med er med på å bremse ytelsen i PC-en din, fordi Windows bruker ressurser på ting som for lengst er ute av verden.

Det kan godt hende du har kjørt avinstalleringsprogrammene som er knyttet til disse enhetene, men den gjør sjelden eller aldri helt rent etter seg, dessverre.

Enkel løsning

Det er her Driver Sweeper kommer inn i bildet. Dette lille programmet leter etter inaktive drivere, samt mapper og registeroppføringer knyttet til disse.

I skrivende stund støtter Driver Sweerper det meste av utstyr fra Ati, Nvidia, Creative, Microsoft og Realtek. Programmet kom nylig i ny versjon med full støtte for Windows 7.

Kjører du programmet sammen med CCleaner og DeCrappiefier med jevne mellomrom, kan du sørge for å holde PC-en din i ship-shape med enkle midler.

Du finner mer informasjon og kan laste ned Driver Sweeper fra (4,5 MB, gratis). NB! Programmet krever administrator-rettigheter til PC-en.

OPPDATERT: En del lesere melder om at programmet har ført til problemer på systemet deres, fordi programmet også er i stand til å fjerne drivere som er i bruk. Vi vil understreke at dette er et program som er myntet på avanserte brukere, og all bruk skjer på eget ansvar.

Hvis du skulle være en av de uheldige, husk at du kan kjøre systemgjenoppretting i Windows: Start - Alle Programmer - Tilbehør - Systemverktøy - Systemgjenoppretting. Velg et tidspunkt rett før du kjørte programmet, og velg gjenopprett. Da vil driverne også bli rullet tilbake.