Med DoubleTwist kan du kopiere bilder, filmer og musikk direkte til mange mobile enheter uten å tenke på om filformatet er gyldig eller ikke.
Med DoubleTwist kan du kopiere bilder, filmer og musikk direkte til mange mobile enheter uten å tenke på om filformatet er gyldig eller ikke.Vis mer

DoubleTwist - iTunes for deg uten iEnhet

DVD-Jon står bak nok en genistrek.

Ikke bare var DVD-Jon med på å knekke koden slik at det ble mulig å kopiere DVD-filmer; han er også blant uvtiklerne bak DoubleTwist - programvare for å kopiere mediefiler til både BlackBerry, PSP, Android-telefoner og mange andre enheter.

DoubleTwist er dog ikke nytt - det er faktisk nesten halvannet år siden vi skrev om DoubleTwist første gang, men siden den gang har mye skjedd med programvaren.

Mens den første utgaven av DoubleTwist hadde et "sosialt" preg der man kunne dele musikk, bilder og videofiler med venner, er hele denne biten nå luket bort. Igjen står en slags iTunes-kopi som først og fremst handler om deg, dine filer og dine mobile enheter.

Ta en titt på hvordan DoubleTwist presenterer seg selv i følgende video:

Konverterer "on the fly"

Det som først og fremst er snedig med DoubleTwist-programvaren, er at programmet konverterer filer i det du kopierer dem til den mobile enheten; avhengig av hvilken enhet du har koblet i. Eksempelvis hadde jeg et filmklipp på 85MB tatt med Nikon D90 som jeg overførte til en HTC Desire, og i løpet av sekunder var fila kopiert og komprimert til egnet oppløsning for mobilskjermen. 85MB var blitt til 5MB uten at bildekvaliteten lider noen stor nød. Du kan også angi at du vil bruke enda høyere kvalitet i innstillingene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

DoubleTwist støtter mange formater for overføring - riktignok var det noen filtyper vi ikke fikk overført, så i enkelte tilfeller får du heller ty til Handbrake. For ordens skyld går det heller ikke an å overføre filmer kjøpt i den amerikanske iTunes-butikken.

Slik får du amerikansk iTunes-konto

DoubleTwist - iTunes for deg uten iEnhet


Musikk, bilder og film

Det gjorde det imidlertid med DRM-fri musikk kjøpt fra iTunes, som gjelder all musikk kjøpt fra 2009 og senere. Naturligvis kan du også overføre alle sanger du måtte ha lagret på harddisken, og DoubleTwist lar deg bla i kataloger, overføre hele kataloger eller spillelister (som også kan importeres fra iTunes).

For amerikanske brukere går det også an å kjøpe musikk fra Amazon MP3 og deretter overføre til den mobile enheten. Dette har vi dessverre ikke tilgang til i Norge (ennå).

Bilder kan hentes fra iPhoto dersom du har Mac, eller fra resten av harddisken. De legges i mapper med samme navn som de har på harddisken. For øvrig kan de også legges ut på Facebook og Flickr (og YouTube for filmene) direkte fra DoubleTwist-programvaren, og det er også mulig å sende filer til andre via epost. Da lastes de opp på DoubleTwists servere og blir liggende i 14 dager, med mindre mottakeren registrerer seg.

Tilgang til Android Market

En kjekk ting med DoubleTwist er at du også har tilgang til alle applikasjonene i Android Market når du bruker programmet på PC-en.

DoubleTwist - iTunes for deg uten iEnhet


Programmene kan listes ut basert på kategori eller søkes etter, og på hver programside får du et par skjermbilder, kort presentasjon, antall stjerner i følge Android-brukerne og en QR-kode (2-dimensjonal strekkode) som du bare kan scanne med mobilen slik at du får lastet ned programvaren, f.eks. med Barcode Scanner; ett av 15 Android-programmer du bør laste ned.

Les også: Slik kan du kjøpe fra Android market

I tillegg er det mulig å se podcaster i DoubleTwist, men Mac-versjonen (som vi testet) støtter foreløpig ikke podcast-abonnementer; ei heller overføring til en annen enhet.

DoubleTwist - iTunes for deg uten iEnhet


Android-applikasjon

Hånd i hånd med programvaren for Mac og PC, finnes det også en applikasjon for Android som lar deg spille musikk, vise filmer etc. (dog ikke se på bilder). Denne finner du ved å scanne strekkoden til høyre.

Oppsummert

Har du en Android-telefon eller en annen av de kompatible enhetene, er DoubleTwist et kjekt verktøy for å overføre mediefiler enkelt. Som ren medieavspiller er mulighetene noe begrensede, men det er ikke det programvaren først og fremst fokuserer på.