Del med venner, på Facebook eller last over på mobilen - alt lett som en plett.
Del med venner, på Facebook eller last over på mobilen - alt lett som en plett.Vis mer

DoubleTwist - DVD-Jons nye påfunn

Smart på flere måter, men merkbart uferdig.

Jon Lech Johansen, eller DVD-Jon som han populært kalles, fikk filmbransjen til å sette morgenkaffen i halsen da gruppen han var med i lanserte DeCSS; programvaren som gjorde det mulig å kopiere DVD-plater, som inntil da hadde vært sikret med et krypteringssystem.

Plate- og filmbransjen blir neppe veldig fornøyde med hans siste krumpspring heller - DoubleTwist lar nemlig brukerne dele musikk og film (+ bilder) med sine venner, på en veldig lettvint og elegant måte.

I tillegg gir DoubleTwist deg muligheten til sømløst å kopiere bilder, film og musikk til dine håndholdte enheter. Transkoding skjer bak sceneteppet, og du trenger ikke å forholde deg til noe innstillinger - på godt og vondt. Ofte kan nemlig litt fikling med innstillinger gi et bedre resultat enn hva ren automatikk kan.

>> Bilder, musikk og film - overalt!

DoubleTwist - DVD-Jons nye påfunn


Fungerer med PSP, Nokia, Sony Ericsson, Blackberry ...

Hvis vi tar det siste punktet først, overføring til håndholdte enheter, er listen lang over støttede modeller. Dog er det bare Windows-versjonen (kun tilgjengelig i privat beta) som kan konvertere filer for bruk med Apples produkter, ironisk nok.

Poenget er at uansett hvilket format du har lagret en fil i på harddisken, det være seg for eksempel QuickTime, Xvid eller WMV (film), eller MP3, AAC eller wma (musikk), er det bare å koble til mobiltelefonen, PSP-en eller hva det måtte være, og bare dra fila over. Konverteringen gjøres automatisk, og når prosessen er ferdig, kan du bare plugge ut enheten å spille i vei. Enkelt og greit.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Del med venner

Men, det er ikke bare til den håndholdte enheten du kan sende filer - du kan også sende til venner. Dette kan gjøres med dra-og-slipp, men først må du få personer i vennelisten din, og for å få venner må du første gang angi mottakerens epostadresse. Etter litt testing ser det også ut at den du vil sende til ha opprettet konto hos DoubleTwist på forhånd.

DoubleTwist - DVD-Jons nye påfunn


Alt du sender og mottar havner i en egen aktivitetsstrøm; ikke veldig ulik den du finner på Facebook. Du får en kronologisk reversert liste over hva du har sendt og mottatt, og du kan dobbeltklikke både på filmklipp, sanger og bilder for å vise dem/spille dem av. Filmer du sender til andre blir komprimert, og et forsøk på å sende et par forskjellige filmklipp viste at kvaliteten ikke blir den samme på andre siden.

Hvordan filene lages, hvor lenge de lagres etc. kommer ikke frem av det vi har sett av dokumentasjon, men innholdet du sender til andre blir i hvert fall mellomlagret på DoubleTwist sine servere.

DoubleTwist lar deg også dele innhold på YouTube, Facebook og Flickr, og dette skjer også veldig enkelt og greit. Et trykk på Facebook-knappen, logg inn og godta at DoubleTwist kan få laste opp bilder, legg på bildebeskrivelse og send.

>> Hjelp, mamma er på Facebook!

Det skal sies at det merkes at DoubleTwist fortsatt er i beta. Vi har opplevd enkelte små bugs i forhold til visning av innhold, og vi regner med at det kommer på plass funksjonalitet etter hvert som muligheten til å slette/blokkere venner, sende beskjeder uten filvedlegg etc.

Prøv selv

Vi testet programvaren på Mac, og denne versjonen er nå i offentlig beta og åpen for alle å prøve ut. Windows-versjonen er derimot i privat beta, og da trenger du en invitasjon fra en som bruker DoubleTwist allerede (eventuelt kan du melde deg på og krysse fingrene).

Har du noen invitasjoner til Windows-versjonen å avse, må du veldig gjerne dele dem i invitasjonsforumet.

En takk til morgenfuglene som hjalp til med testingen: @idaaa, @denisb, @Petter_ og @mingebretsen