DoubleDrive

Tar backup av driverne.

Det skjer fra tid til annen. Enten det var det halvveis mistenkelige e-postvedlegget du ikke burde åpnet, eller bare PCen som har en dårlig dag - Windows har tatt kvelden, du har reinstallert hele greia og gruer deg til den kjedeligste biten: installering av drivere.

Sparer mye tid

Når du først har fått operativsystemet til å fungere igjen, er det ikke gøy å surfe etter drivere til skjermkort, nettverkskort og alt annet som er av maskinvare. Riktignok pleier det å følge med en CD med drivere til maskinen, men disse er som regel utdaterte.

Som med alt annet er det derfor veldig lurt å ta backup. DoubleDrive heter programmet som gjør det veldig enkelt.

Les også: Den store backup-guiden

For å få opp en liste over drivere som er installert, må du trykke på «Scan»-knappen i venstre hjørne.

DoubleDrive


De mest essensielle driverne blir automatisk tatt med, men hvis du vet at det er noe på listen som ikke er haket av, kan du fikse det med et museklikk. Deretter trykker du på «Backup» og kopierer driverne til en mappe.

Et triks i ludo er å brenne disse til en CD, da du ikke vil få tak i dem etter en gjenoppretting. Dersom du er avhengig av en av driverne for å komme på nett, kan det være lurt å brenne programfilen også.

Gjenoppretting fungerer omtrent på samme måte. Trykk på «Restore» og finn mappen hvor filene ligger. Skulle du av en eller annen grunn ha behov for å printe ut en liste over driverne er det mulighet for det også.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Programmet er i overkant av 1,5 megabyte, og kan lastes ned her.