Dobbelt så smart ekstern lagring

Denne dokkingen er dessuten laget for høy hastighet.

Mange har gamle harddisker liggende etter diverse oppgraderinger, og ved hjelp av et kabinett eller dokking er det fullt mulig å bruke disse til noe nyttig, eksempelvis sikkerhetskopi av verdifulle data.

Vi har omtalt flere dokking-løsninger tidligere, blant annet denne billige og denne litt dyrere og mer solide, men vi vil påstå at Quickport Duo fra Sharkoon er langt mer interessant.

To disker på en gang

Denne dokkingen har nemlig plass til to harddisker. Du putter ganske enkelt harddiskene på plass, kobler dokkingen til PC-en, og neste omgang dukker det opp minst to nye stasjonsbokstaver i Windows Utforsker.

Løsningen har plass til både 3,5-tommers og 2,5-tommers harddisker med SATA-grensesnitt, og den har også to power-knapper. Det betyr at du kan skru av strømmen på den ene eller begge diskene etter behov.

En utløser-knapp på siden gjør det enkelt å fjerne harddiskene fra dokkingen.

Like raskt som interne harddisker

Dobbelt så smart ekstern lagring


Men det som gjør denne løsningen ekstra interessant, er at den er utstyrt med e-SATA-tilkoblinger på baksiden, i tillegg til Hi-Speed USB. Dermed er det duket for riktig høy hastighet, dersom PC-en din er utstyrt med e-SATA-kontakt, riktig nok.

Har den det, vil du kunne oppnå like høy hastighet på dataoverføringene, som om det var snakk om interne harddisker, typisk 80-100 MB pr sekund på nyere disker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til sammenligning ligger USB-hastigheten ofte på mellom 20-30 MB pr sekund.

Krever nettstrøm

I esken følger det med både e-SATA-kabler, en USB-kabel og strømforsyning. Dokkingstasjonen må nemlig kobles til nettstrøm for å fungere.

Sharkoon Quickport Duo importeres til Norge av Multicom, og prisen ligger i skrivende stund på 585 kroner inkludert mva.

Takk til Multicom for utlån av testprodukt