Musicstore er ikke stort større enn to CD-omslag lagt ved siden av hverandre.
Musicstore er ikke stort større enn to CD-omslag lagt ved siden av hverandre.Vis mer

Dobbelt opp med MP3

DigMedia lanserer en MP3-spiller som er ganske annerledes enn andre løsninger vi har sett. Ikke bare har den CD-spiller og innebygd harddisk, men den består av to individuelle deler: Musicstore og Soulmate.

Musicstore er baseenheten i dette oppsettet, og det er her du kan lagre rundt 200 CDer med musikk i MP3-format rett på den 5,4 GB store harddisken. Når du skal spille av musikk på stereoanlegget i stua er det en enkel sak å lete opp riktig låt med LCD-skjermen og det 12-knappers tastaturet.

Hvis du føler for å ta med deg favorittmusikken din ut en tur, er det bare å tanke opp den lille Soulmate-delen med en time musikk – og det tar bare rundt 20 sekunder.

Funky fleksibilitet

Nettopp delingen, med én enhet til lagring og én portabel enhet, gir denne løsningen klare fordeler framfor andre systemer. I stedet for å gjøre den bærbare enheten stor og tung for å kunne lagre mye musikk på den, løser DigMedia dette ved å la deg fylle opp spilleren med det du vil høre på der og da. Samtidig har du tilgang til arkivet ditt på en enkel måte, og er ikke avhengig av en PC for å legge til nye godbiter.

Enkel og rask overføring

Den portable enheten Soulmate.
Den portable enheten Soulmate. Vis mer

Musicstore har mange løsninger for musikkoverføringen. For å lagre nye MP3-låter i spilleren, kan du enten rippe en CD direkte i den innebygde CD-spilleren eller lagre musikken mens du spiller av CDen som normalt. Du kan også overføre MP3-filer fra en PC til Musicstore via USB-kabel med det medfølgende programmet Musicmatch. Hvis du vil, kan du overføre filer direkte fra PCen til mini-spilleren Soulmate på samme måte.

Midt på Musicstore finner du et eget spor hvor det er plass til å plugge inn Soulmate. Siden Soulmate bruker vanlig DRAM, går filoverføringen lynraskt i dokk-modus, men det har også sine ulemper. Går Soulmate tom for strøm, ”glemmer” den alle låtene du har overført. Heldigvis har den rundt 12 timer spilletid med to AAA-batterier og husker musikken i to uker hvis du ikke bruker den for mye. Med det medfølgende strømadapteret i nærheten bør du være trygg. I standardutgaven med 48 MB minne kan du lagre en time musikk på Soulmate, men minnet kan også utvides til 96 MB. Det vil gi deg tre timer med musikk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rett i stereoanlegget

Selvsagt kan du benytte herligheten som et fullverdig medlem av stereoanlegget ditt ved hjelp av de to phono-utgangene bak på Musicstore, eller du kan koble til et par høretelefoner.

Dobbelt opp med MP3

Baseenheten tar heller ikke store plassen med sine mål på 325mm x 165mm x 51mm. Soulmate er betydelig mindre, og minner om en nett liten mobiltelefon.

Vi har ennå ikke testet Musicstore og Soulmate, og vet derfor ikke hvordan lydkvaliteten er fra verken CD-spilleren eller MP3-delene. Så ikke selg den gamle CD-spilleren din før du har tatt en prøvelytt selv.

Den eneste skuffelsen, utfra spesifikasjonene for DigMedias MP3-spiller, er at Musicstore ikke kan spille av MP3-filer som er lagret på CD. Forhåpentligvis kommer denne funksjonen senere siden Musicstore kan oppgradere sin interne programvare fra CD-ROM.

Norsk importør er Softy IT AS i Kristiansand, som du kan kontakte på tlf 38 03 32 56 eller info@softy.no. Utsalgsprisen er kr 6490,- for en pakke med begge enhetene.

For mer informasjon kan du også ta en titt på DigMedias sider.