Dobbel-PC fra Lenovo

CES 2010: Når PC-en blir for tung river du den i to.

Det er ikke hver dag det dukker opp en helt ny PC-variant, men nå har Lenovo tenkt nytt. De kaller den en hybrid, og det er to selvstendige maskiner i én. Den ene sitter i skjermen, som kan tas av og brukes separat, mens den andre sitter under tastaturet, som i en vanlig bærbar.

I stedet for å brette skjermen på en bærbar rundt for å bruke den som en tablet-PC, slik vi har sett mange forsøk på i senere år, tar du rett og slett av skjermen.

Tett samarbeide

Som standard mini-bærbar har den Intel Core2 Duo U4100 prosessor, 4 GB DDR minne, 128 GB SSD, 11,6 tommers HD-skjerm med LED-belysning, og kjører Windows 7.

Selve skjermen inneholder også komplett maskinvare basert på en 1 GHz Snapdragon ARM-prosessor, 512 MB DDR minne og 16 GB SSD og har eget batteri. Den har multi-touch og veier bare ca 800 gram. Operativsystemet er Lenovos egen variant av Linuxbaserte Skylight.

Det smarte er at de to maskinene jobber tett sammen med en teknikk Lenovo har kalt Hybrid Switch, som tilbyr sømløst bytte mellom de to prosessorene. Hvis du kjører den som vanlig bærbar og er på en nettside, kan du bare ta av skjermen og fortsette på samme nettside på den separate skjermen - uten avbrudd.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Begge enhetene kan dele batterikapasitet, og skjermenheten kan brukes som en mobil enhet med hovedenheten som en dokkstasjon.

Hver for seg kan enhetene kjøre i opptil 5 timer med nettsurfing via 3G og 60 timers standby med 3G aktivert.

Maskinen har dessuten integrert videokamera, mikrofon og høyttaler.

Dobbel-PC fra Lenovo


Me - forskjellige skjermmodi

For enklere surfing og multimedia har Lenovo lagt opp et eget grensesnitt de kaller "Me" med skjermen delt inn i 4 eller 6 seksjoner. 4-seksjons oppsettet håndterer bilder, video, musikk og dokumenter, mens 6-seksjons oppsettet håndterer flere samtidige web-tjenester som epost, kalender, RSS og sosiale nettverk.

Dobbel-PC fra Lenovo


Lenovo IdeaPad U1 kommer i salg i juni og prisen antas å bli 999 USD.

Du kan se flere videoer av maskinen på YouTube.

Flere saker fra CES 2010 får du her