Dobbel kapasitet på CD-R

Sanyo har utviklet en teknikk som lar deg brenne dobbelt så mye data på en vanlig CD-plate. Men hvor kan den spilles?

Dobbel kapasitet på CD-R
Publisert
Sist oppdatert

CD-R plater er etter hvert blitt latterlig billige. Men kapasiteten er ikke alltid stor nok til å romme alt materialet man gjerne vil lagre på en enkelt plate. Spesielt video krever mye plass.

Spranget opp til DVD-formatet er langt, media er fremdeles langt dyrere og Sanyo ser for seg en mellomløsning som dekker mange behov – HD-Burn (High Density Burn)

For DVD-spillere

Med en brenner som støtter HD-Burn brenner du opptil 1,4 Gb på en vanlig CD-R plate. Du spiller den av i en DVD-spiller, gjerne en frittstående stuemodell - som er oppdatert til å håndtere dette formatet. Det er bare små endringer i programvaren i DVD-spilleren som skal til for å få til dette.

Selvsagt vil du også kunne spille av HD-CDen i Sanyo sin kombinasjonsbrenner.

Du vil få plass til bortimot 30 minutter DVD-film på en CD-R-plate, som er tilstrekkelig for svært mange bruksområder innen reklame og kommunikasjon.

Også overskrivbar

Det er også planer om å utvikle HD-Burn teknikken til å håndtere CD-RW med 24x hastighet, dessuten jobbes det med å øke til 3 ganger kapasiteten.

Samarbeide

Sanyo har allerede innledet samarbeide med en rekke leverandører av både maskinvare og programvare.

Dobbel kapasitet på CD-R

Fabrikantene Accesstek, Lite-ON, BTC og BenQ er med på laget av produsenter, mens Ahead (Nero), BHA og ECI tar seg av programvareutviklingen.

Sanyo vil også lisensiere VLSI-brikker til andre produsenter.

Ny allsidig brenner

Dobbel kapasitet på CD-R

Sanyo CRD-DV2 heter den nye modellen hybrid-brenner. Den vil støtte 4x brenning av DVD+R/+RW, 24x CD-R, 10x CD-RW og 40x lesing. HD-Burn vil støttes med 36x skriving og 80x lesing (av HD-Burndata).

Brenneren vil komme i produksjon i januar 2003, så snart standarden for 4x DVD+R/+RW er endelig utformet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer